”Vi kan inte åka ut på turné samtidigt”

Niall Horan avslöjar One direction-dealen

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
1 av 4

Från band till fem soloartister.

Nu avslöjar Niall Horan, 24, One direction-pakten – för att få fansen att räcka till.

– Vi kan givetvis inte åka ut på turné samtidigt som varandra för folk har inte råd att gå på alla konserter, säger han.

Efter att Niall Horans, 24, båda första singlar har streamats över 200 miljoner gånger släpper han nu sitt första soloalbum ”Flicker”. Musiken skiljer sig en del från pojkbandspop Niall Horan tidigare skrivit och framfört med One direction.

– I One direction hade vi en viss stil och jag skrev för att passa den stilen, som man gör. Den här gången är det mer... Du måste tänka på att jag hade fyra personers åsikter, några gillade vissa grejer, andra gillade det inte. Men nu är allt från mig, varje gitarrdel, varje beat, varje ord, allt kommer från mig, säger han när Nöjesbladet träffar honom.

Hade tio gånger fler personal

Niall Horan är mitt uppe i sin första soloturné, som under det kommande året besöker Nord- och Sydamerika, Australien och Europa. Han märker stor skillnad jämfört med One directions jätteturnéer.

– Jag har vant mig med att turnera med ett enormt crew, massiva scener och ljussättningar, massor med folk runtomkring, säger han.

– Mitt crew nu är väldigt litet, jag tror det är typ 15 personer inklusive tekniker.

Jämfört med?

– Antagligen 150 pers eller nåt sånt. Jag tror att vi hade 40 lastbilar på arenaturnén och det är mycket. Nu har vi inte nån lastbil alls. Vi bara bär våra trumset och grejer, så det är väldigt annorlunda.

Överenskommelsen

Grabbarna i One direction har löst bekymret med att plötsligt vara varandras konkurrenter som soloartister genom att ingå en pakt.

– Well alltså, vi kan givetvis inte åka på turné samtidigt som varandra, för att vi skulle... Som du säger, folk har inte råd att gå på alla konserter.

Har ni pratat om det?

– Nej, inte egentligen. Nu när du säger det så har vi inte riktigt pratat om det. Men vi vet om att när folk åker ut på turné så får man flytta runt lite prylar för att försäkra oss om att folk ska ha råd att kunna gå på din show.

– Men vi gör fullständigt olika typer av musik, hade vi gjort samma typ av musik så skulle vi tävla mot varandra, men det gör vi inte. Så det är okej.

Niall Horans album ”Flicker” släpptes den 20 oktober. Han återvänder till Sverige för en spelning på Fryshuset i Stockholm den 25 april 2018.

Publicerad:

LÄS VIDARE