Droger i påsar, kuvert och väskor hos Prince

Polisen gjorde stora beslag i artistens hem

1 av 3
NÖJE

HOLLYWOOD. Nu rullas gåtan Prince upp.

Den 57-årige rockstjärnan hade fullt med olika preparat i hemmet, använde sig av pseudonymen Peter Strongvoice och hade en hemlig romans med en 25 år yngre sångerska från talangshowen ”The voice.

Det framgår av den polisrapport som på annandag påsk offentliggjordes från husrannsakan i Paisley Park.

Polisens utredare tog sig in där den 21 april, efter att Prince avlidit av en överdos av det smärtstillande preparatet fentanyl.

Enligt utredningsmaterialet var Prince sedan 2014 tillsammans med Judith Hill, 32. De pratade med varandra genom ett speciellt mejlkonto som Princes manager, Julia Ramadan, hade ordnat åt sin arbetsgivare.

Den 16 juni hördes Hill om rockstjärnans död.

Hon beskrev då duons relation som ”intensiv”, men kallade den aldrig romantisk.

Vid husrannsakan fann polisen också receptbelagda preparat i tillslutna plastpåsar, kuvert och i en resväska. De hittades på flera platser i huset, från hans sovrum till tvättstugan. Utredarna hittade också en broschyr som handlade om att bli kvitt drogberoende.

Drogen som dödade Prince, fentanyl, hade rockstjärnan inte recept på.  Det är ett preparat som vanligtvis ges till personer med svår, kronisk värk.

Överdos på flyg

Prince led enligt rapporter av smärtor i höften och hade bara veckor innan överdosen fått läkarvård för problemen.

En annan smärtstillande medicin, oxycodone, hade han fått utskrivet genom sin livvakt, Kirk Johnson. Receptet hade Prince fått sex dagar innan han avled, samma dag som han tvingades nödlanda på grund av en överdos på väg hem från en konsert i Atlanta.

För polisen berättade Johnson att Prince var beroende av opiater och försökte bli ren.

Ännu har ingen åtalats i samband med rockstjärnans död.

Polisutredare har uppgett att de är mest intresserade av hur han kom över fentanyl. De konstaterar också att de som befann sig i Princes hus när han dog har lämnat motstridiga uppgifter.

Utredningen är fortsatt aktiv, säger utredningschef Jason Kamerud vid Carverpolisen i Minneapolis.

ARTIKELN HANDLAR OM

Prince