Leif GW Perssons oväntade intresse: skriver dikter

”Dikter skriver jag ibland, men jag brukar inte publicera dem”

Leif GW Persson har ett okänt intresse.

Han är en romantiker som skriver dikter, avslöjar han i Mix Megapol.

– Vad är skillnaden mellan dikt och vanlig dålig prosa med ojämn högermarginal?, säger han i radioprogrammet.

Kriminologen Leif GW Persson, 72, har ett oväntat intresse. Under tisdagen medverkade han i morgonprogrammet ”Gry & Anders” i Mix Megapol. Vid sidan av mordprogrammen på TV och kriminalböckerna, visar det sig att polisprofessorn faktiskt är en romantiker.

– Av praktiska skäl inte minst. Är man det blir livet lite lättare att leva. Är man romantiker lämnar man utrymme för mer hopp om framtiden, än om man inte är det. Det behöver ju inte bara innefatta kärlek till en annan människa. Man kan ha ett romantiskt förhållningssätt till livet i sig, säger Leif GW Persson i Mix Megapol.

Han ser sig själv som romantiker även i sammanhang som innefattar jobbet med brottsutredningar, och drar kopplingar till sitt arbete.

– Jag håller på mycket med mänskliga tillkortakommanden och grova brott, det är i stort sett det enda jag håller på med. Även där kan ett romantiskt förhållningssätt göra att du klarar det bättre, säger han i programmet.

”Brukar inte publicera dem”

Programledaren Gry Forssell tycker att det verkar svårt att behålla någon form av fin och romantisk syn när man håller på med mycket mörka saker, och frågar skämtsamt att det har mynnat ut i en hemlig diktbok. Och ja, dikter har det blivit, avslöjar Leif GW Persson.

– Dikter skriver jag ibland, men jag brukar inte publicera dem. Men det gör jag. säger han.

Han verkar inte ha någon ny karriärinriktning i kikaren, men Leif GW Persson ger ändå ett lite otydligt svar på om han kommer visa upp dikterna.

– Det ligger inget egenvärde i att skriva dikt. Ibland tänker man såhär ”vad är skillnaden mellan dikt och vanlig dålig prosa med ojämn högermarginal?”, säger han i Mix Megapol.

Nöjesbladet har sökt Leif GW Persson för en kommentar.

Publisert: