Tv-serier

Henrik Larsson klar för komediserien ”Lingonligan”

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Den stjärnspäckade rollistan för ”Lingonligan” har utökats.

Fotbollslegendaren Henrik Larsson dyker upp – och spelar sig själv.

– Henke är verkligen en naturbegåvning framför kameran, säger Anders Jansson i ett pressmeddelande.

TV3 satsar på nya komediserien ”Lingonligan”.

”Lingonligan” beskrivs som en skruvad och karaktärsdriven komediserie ”för alla som bor på landet, och för alla i stan som drömmer om en idyllisk småstad bortom gatornas brus – där några av Sveriges främsta skådespelare spelar de sämsta fotbollsprofiler Sverige har skådat”.

Medverkar gör bland andra Carolina Gynning, Morgan Alling och Anders Jansson.

Men det finns ytterligare en stjärna i rollistan – tidigare fotbollsproffset Henrik Larsson dyker upp i serien och spelar sig själv.

Han gör entré i serien när fotbollsföreningen Vinninge BK är i desperat behov av hjälp. Laget ligger sist i division 7 och måste börja leverera vinster för att få behålla sin fotbollsplan. Annars förvandlas den till en odling för sockerbetor av den lokala bonden istället.

Men så plötsligt får Vinninge BK ett mejl från en ”Henrik Larsson 40+”, som vill komma och provspela. Givetvis är det den riktige Henrik Larsson som står bakom signaturen – och lagspelarna får stora dåndimpen.

– Det var underbart att ha med Henke. Att få spela fotboll med en av Sveriges bästa någonsin var en dröm för mig och resten av laget. Henke är verkligen en naturbegåvning framför kameran. Han är jättebra! Och grymt ödmjuk, för nån som spelat i Celtic, Barca och Man Utd, säger Anders Jansson i ett pressmeddelande.

Det är inte första gången som Henrik Larsson axlar skådespelarrollen. Han har till exempel spelat sig själv i ”Solsidan”, där han agerade tränare åt Fredde och Mickans son Victor.

”Lingonligan” har premiär den 5 april på TV3, Viafree och Viaplay.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN – Jätterea på supersäljarna inom TV. Spara tusenlappar. Köp här

Komplett.se

Publisert:

LÄS VIDARE

”Det är en räkmacka att vara snygg”

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier

Henrik Larsson

Carolina Gynning

Anders Jansson