”De lär kasta sten på mig”

avPer Bjurman

NÖJE

Nöjesbladet avslöjar: Här är de nya svenska tv-fruarna – i New York

Foto: ’HÄR GÄLLER BUSINESS – INTE BULLSHIT’ Janique Svedberg, Åsa Vesterlund, Madeleine Hult Elghanyan och Gunilla Persson är nya fruar i TV3 i höst men de bor i New York, inte Hollywood. Och fruarna tror att programmet därmed kommer att vara annorlunda. ”Det är två helt olika städer. Där är det så otroligt mycket bullshit. Här handlar det om business”, säger Janique Svedberg, som gifter sig under seriens gång.

NEW YORK. Räkna med rabalder när de svenska New York-fruarna kliver ut på scenen i höst.

Det är en illuster samling starka, frispråkiga karaktärer TV3 har samlat på Manhattan.

– Jag kommer aldrig att kunna visa mig hemma i Piteå igen. De lär kasta sten på mig efter att ha sett programmet, säger Åsa Vesterlund med ett befriande gapskratt.

Om lite drygt en månad är det alltså dags för New York-versionen av programmet som gjorde Anna Anka till en av Sveriges mest kända människor på några veckor.

Principen är exakt densamma:

Vi får följa fyra svenska kvinnor – Åsa Vesterlund, Madeleine Hult Elghanyan, Janique Svedberg och Gunilla Persson – som gift sig rikt i ”världens huvudstad” och nu vill dela med sig av sin glamorösa vardag.

Också den här kvartetten kommer att väcka uppmärksamhet, törs jag påstå efter att ha träffat damerna över en fika på Upper East Side.

De är inte rädda för att upplysa omvärlden om vad de tycker, om vi säger så.

Fast någon ny version av just Anna Anka är det ingen av dem som strävar efter att bli.

– Nej, hon är vulgär. Jag skulle aldrig ens kunna tänka de saker som kommer ur hennes mun, säger 51-åriga exmodellen Gunilla Persson.

”Stenhård attityd”

Överhuvudtaget tror deltagarna att programmet får en annan ton och profil när det flyttar från Kalifornien till New York

– Ja, absolut. Det är två helt olika städer. Där är det så otroligt mycket bullshit. Här handlar det om business, säger fastighetsmäklaren Janique Svedberg, som för övrigt gifter sig under programmets gång.

Madeleine Hult Elghanyan, som också är mäklare och under en framgångsrik karriär sålt fastigheter för motsvarande 1,2 miljarder dollar (cirka 9,2 miljarder kronor) – nickar instämmande.

– Här handlar det om att vara streetsmart och att ha stenhård attityd. Annars har du ingen chans i New York, menar hon.

Älskar botox

Men kontroverser kan det nog trots det – eller just därför – bli ändå.

Åsa Vesterlund, som inte hymlar med att hon älskar botox eller att hon lever för att shoppa och träna och ha det bra, tror till exempel att hon får svårt att visa sig i hemstaden Piteå när ”New York-fruar” börjat sändas.

– De kommer att kasta sten efter mig där hemma, det kan jag lova, säger hon med ett gapskratt.

– Jag har starka politiska åsikter och talar alltid innan jag tänker, ha ha. Fast det är ändå inte politiken de kommer att bli arga på, det är andra grejor. Stackars mamma, hon kommer att få ägg på huset.

Åsa Vesterlund låter, kort sagt, som ett namn vi kommer att höra mer av framöver.

Gifte sig med anti-åldringsläkare

Janique Svedberg

Ålder: 44 år.

Ursprungligen från: Göteborg.

Anledning till att hon kom till USA: Träffade kände basisten Jean Beauvoir när han turnerade med Little Steven i Sverige på 80-talet och följde med honom tillbaka till USA.

Jobb: Fastighetsmäklare.

Åsa Vesterlund

Ålder: 36 år.

Ursprungligen från: Piteå.

Anledning till att hon kom till USA: Träffade en ”anti-åldringsläkare” i Miami och gifte sig med honom.

Jobb: ”Jobbar inte.”

Madeleine Hult Elghanyan

Ålder: 40 år.

Ursprungligen från: Stockholm.

Anledning till att hon kom till USA: Skulle vara här en sommar, men blev bara kvar.

Jobb: Fastighetsmäklare som sålt fastigheter för motsvarande 1,2 miljarder dollar. Därtill gift med en av USA:s största fastighetsmoguler.

Gunilla Persson

Ålder: 51 år.

Ursprungligen från: Högsjö utanför Vingåker.

Anledning till att hon kom till USA: Som fotomodell åt Eileen Ford.

Jobb: Ägnar sig främst åt hjälpa sin åttaåriga dotter som vill bli Hollywood-skådis och har en framträdande roll i ”New York-fruar”.

ARTIKELN HANDLAR OM