Prinsessan Madeleine

Hon bär ännu kärleksgåvan

Av: 

Johanna Hellsten

NÖJE

Presenten från Jonas – ett ”kyskhetsbälte”

Förlovningen är bruten och ringen är borta.

Men runt handleden sitter kärleksgåvan kvar.

Madeleine bär fortfarande det ”kyskhetsbälte” som Jonas Bergström skruvade fast.

Kärleksblinget var med på kronprinsessan Victorias bröllop.
Kärleksblinget var med på kronprinsessan Victorias bröllop.

I sin ljusblå klänning gjorde prinsessan Madeleine bejublad entré på Victorias bröllop. Runt högra handleden blänkte två vackra armband – ett av dem är en kärleksgåva från före detta fästmannen.

Det stela armbandet kommer från Cartier och kallas Love Bracelet. Det designades 1969 av Aldo Cipullo som inspirerades av forna tiders kyskhetsbälten.

Måste ges bort

Smycket, som kan kosta 40?000 kronor, får inte köpas direkt av den som vill bära det. Ett Love Bracelet ska ges bort som en kärleksgåva.

När Madeleine flyttade ihop med Jonas Bergström på Hovstallet fick hon sitt. Jonas ska ha blivit inspirerad av kungen som gav drottning Silvia ett Love Bracelet i början av deras förhållande.

– Jonas tyckte att drottningens Love Bracelet var snyggt och klassiskt. Han ville ge Madeleine ett likadant, har en vän tidigare sagt till Aftonbladet.

När paret bröt sin förlovning lördagen 24 april, tog Madeleine genast av sig ringen. Men armbandet har hon som synes inte kunnat skiljas från.

Eller så kan hon inte. Ett Love Bracelet kan nämligen bara öppnas med en speciell skruvmejsel och den kanske Jonas har kvar.

”Plåster på såren”

Kungaexperten Roger Lundgren blir förvånad av att Madeleine fortfarande bär kärleksgåvan. Men han tror inte att det ska tolkas som att Jonas kan få en ny chans.

– Jonas är ute ur bilden, jag tror inte man ska tolka det åt ena eller andra hållet. Hon kanske har sparat det som ett plåster på såren, säger han.

Direkt efter uppbrottet flydde Madeleine Sverige och har bland annat vistats i New York, Miami och Bahamas. I går promenerade prinsessan tillsammans med en manlig mörkhårig vän och en Säpovakt på Östermalm i Stockholm.

Snart åker hon till London för en stor kändismiddag till förmån för Childhood Foundation. I slutet av sommaren ska hon arbeta på Childhoods kontor i New York.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte handla din julmat i god tid! Klicka hem restaurangmat i kassen här!

Mat.se

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Prinsessan Madeleine

Bröllop