"Jag går i ide om jag misslyckas"

avMartin Söderström

Räisänen debuterar som galavärd i kväll

Han tackade ja på stört.

Men inför P3 Guldgalan har nervositeten krupit på.

– Misslyckas jag så måste jag gå i ide, säger Timo Räisänen.

Timo Räisänen byter artisteriet mot värdskap för en kväll. ”Även om det också är att stå på scen är det en väldigt annorlunda situation mot att spela en konsert”, säger han.

I kväll står Timo Räisänen, 30, på scenen i Scandinavium i Göteborg.

Men det är inte som artist han gör det, utan som galavärd. Den folkkäre musikern ska leda musikprisceremonin P3 Guldgalan.

Ett uppdrag som Räisänen tackade ja till utan att blinka.

– Jag tvekade aldrig, men när jag hade tackat ja och började tänka igenom det blev jag rätt nervig. Att inte ha skyddsnätet att kunna sparka igång en låt om jag skulle virra bort mig känns läskigt. Men mest av allt känner jag mig peppad, en pepp jag inte känt på väldigt länge faktiskt, säger han till Nöjesbladet.

”Jag kan vara briljant”

Hur han tänker tackla uppgiften vill han inte avslöja på förhand, men manuset blir hans eget och det är just utmaningen som lockar mest.

– Även om det här också är att stå på scenen så är det en väldigt annorlunda situation mot att spela en konsert. För jag kan vara briljant i mitt mellansnack, men jag kan också vara helt jävla värdelös. Och blir det värdelöst så kan jag i vanliga fall avbryta mitt i en mening och börja spela en ny låt, och vända det till något roligt i stället. I den här rollen kan jag inte avbryta, jag måste hitta fram till målet, säger han.

En boost för egot

Och om du misslyckas?

– Jag försöker att inte tänka så. Det var en otrolig boost för egot att få det här uppdraget. Men samtidigt är det ju en gambling med egot. För misslyckas jag med det här så måste jag gå i ide.