Kolla, Jessica gör en Sanna

Av: Torbjörn Ek, Ylva Niklasson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kopierar hela upplägget från ”Empty room”

1 av 3
Jessica Anderssons helsvarta klänning visas upp på scen. Både Jessicas scenkläder, framträdande och låt påminner misstänkt mycket om Sanna Nielsens anno 2008 (nedan).

ÖRNSKÖLDSVIK. Efter flera år av schlager pop gör hon en avskalad ballad.

Svarta täckande kläder och fokus på rösten.

Är Sanna Nielsen tillbaka? Nej, det är Jessica Andersson som har kopierat ”Empty room”-sångerskans succékoncept.

Lång, blond och med en röst av guld – Sanna Nielsen, 25, vann svenska folkets hjärtan med ”Empty room” 2008.

Helt ensam på scenen, klädd i svart från topp till tå, bjöd hon på ett känslosamt framträdande till finstämd pianomusik. Och publiken svarade med att rösta fram henne till final, där hon förlorade på målsnöret mot Charlotte Perrelli.

I år får vi se succékonceptet återanvändas – den här gången av Jessica Andersson, 36. I morgon blir det en påklädd Jessica i svart Lars Wallin-kreation sjungandes en avskalad känsloladdad ballad.

Samma story

– Det har alltid varit mycket fokus på mina kläder. Nu gör jag en fin ballad där rösten får komma fram. Den är väldigt enkel med bara piano och stråkar. Jag är mer utsatt, säger hon.

Det låter som Sanna Nielsen.

– Det är lite samma story som Sanna. Hon var också med i Melodifestivalen i ett par år och gjorde upptempolåtar. Och plötsligt satt hon bara där och var skör och sårbar och då gick hon rakt in i hjärtat på mig. Och alla andra. Det blir lite samma grej för mig, säger Jessica.

Samma lampor

Till och med Sanna Nielsens lampor återanvänds.

I finalen i Globen 2008 hade publiken försetts med LED-lampor som specialeffekt när Sanna framförde ”Empty room”. Publiken i Örnsköldsvik kommer att förses med samma typ av lampor under Jessicas nummer på lördag.

Låten ratad förr året

Och framträdandet är inte det enda som återanvänds. Nöjesbladet kan också avslöja att Jessicas låt ”I did it for love” skickades in redan förra året. Då var Molly Sandén tänkt som artist. Men juryn ratade låten.

– Hon sjöng den väl på svenska? Min version är ju den som har kommit med, så det betyder ju nåt, säger Jessica Andersson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN