Jag står inte ut med tanken på att Gud inte finns

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Jonas Gardell chattade om Melodifestivalen, sin nya bok och Gud

Jonas Gardell säger: Hej hej nu är jag här.

sleepflower säger: Ah, Gardell. Enda anledningen till att jag kollade på Melodifestivalen överhuvudtaget. Vad lyssnar du på för sorts musik själv?

Jonas Gardell säger: Faktiskt inte schlager. Just nu Missy Elliots nya.

fiskkorven säger: vem tyckte du skulle vinna melodifestivalen i år.. vann rätt låt.

Jonas Gardell säger: Jag har nästan hunnit glömma alltsammans, varken Mark eller jag tror jag hann fatta vem som ledde eller vad som hände, för vi hade såna problems med ljudet (vi hörde inte vad vi själva sa hela första timmen.) Men jag tror att jag tycker Nor a sinner not a saint var bästa låten, men Fame var säkert förtjänta att vinna också, typ diplomatiskt.

Pia Garell säger: Vem är snyggast klädd?

Jonas Gardell säger: Tyckte du inte att jag var ganska snygg i min kostym?

jonas_e_grym säger: vad inspirerar dig till att säga sådana roliga skämt som du gjorde på melodifestivalen.

Jonas Gardell säger: Desperation!!! Andra halvan var rätt mycket improviserat, men allt jag sa om de tävlande artisterna hade de fått godkänna i förhand - så att alla skulle vara glada. (Att jag skulle ha "knäckt" nån är bara LÖGN och ljug från början till slut och det vet faktiskt tidningen som skrev så, men det skiter de i.)

Robban säger: Du tyckte inte att det handlade lite för mycket om dig under kvällen

Jonas Gardell säger: Jo. Jag tycker jag måste göra ett nummer för mycket. Jag hade helst inte gjort mer än första numret, Schlagerskolan och Aldrig ska jag sluta älska dig. Problemet var att vi hade ytterligare tio minuter vi måste fylla.

Gusten säger: Vad heter nya boken? Är det en bok i klass med "Ett Ufo gör entré"?

Jonas Gardell säger: Den heter Om Gud - och är en mycket allvarlig faktabok om Gud. Så är du intresserad av religion och andlighet kan det vara en bok f ör dig, men om du vill ha en bok som Ett ufo gör entré är det inte en bok f ör dig.

Maria säger: Hej Jonas! Jag har läst mycket negativ kritik i kvällspressen, men jag vill bara säga att du var toppen!

Jonas Gardell säger: Jag har varit antingen ett geni eller en idiot i kvällspressen - beroende på vem man läser. Men överlag har det varit mest beröm så jag är rätt glad.

Tesa säger: Vilken av dina böcker tycker du själv är bäst? Jag tyckte om "Frestelsernas berg". Kram och lycka till med allt du tar dig för!

Jonas Gardell säger: Kram själv och jag tror att jag just nu är mest stolt över den som kommer nu - Om Gud. Men som sagt, den är helt annorlunda från alla mina andra böcker.

Thomas säger: Vad tycker du om Bert Karlsson?

Jonas Gardell säger: JAG tycker nog att det är lite kul att det finns snubbar som han som är lite larger than life.

Jan-Erik säger: Ligger det någon sanning i att homosexuella tekniker saboterade mikrofonen?

Jonas Gardell säger: De homosexuella ljudteknikerna är många och organiserade - akta dig för dem! Om vi inte sköter oss kommer de att sabotera den här chatten också.

Szara säger: Vilken är din favoritschlagerlåt genom tiderna?

Jonas Gardell säger: Alla har glömt med Towa Carlsson.

Teresa säger: Hejsan Jonas! Inte för vi tror på allt som står i tidningarna -men vi kunde en dag läsa att du inte gillar schlagers....är det så?

Jonas Gardell säger: Jag älskar fenomenet, tävlingen, grejen - men faktiskt inte själva musiken det vill säga - jag lyssnar inte på schlager hemma i stereon.

ola säger: Kan du inte bli präst i en alldeles egen kyrka med präster som för fram ett kärleksbudskap som du gör. Jag skulle gå varje söndag!!

Jonas Gardell säger: Faktum är att jag är med i en kyrka där jag pratar i bland. Men jag vill helst inte säga var. Är du från Stockholm kan jag säga att det är på söder i alla fall.

Viddernas son säger: Om inte Gud finns är allting tillåtet, enligt Dostojevskij. Har han rätt?

Jonas Gardell säger: Jag tror framförallt att Gud måste finnas för jag står inte ut med tanken på att han inte finns, att vi skulle vara helt ensamma och övergivna.

Stina säger: När blir bröllopet ? För det var väl ett " äkta " frieri ni gjorde under sändning om än mycket annorlunda .

Jonas Gardell säger: Faktum är att det var med publiken vi gifte oss. Tager publiken dessa Mark och Jonas... Jag är ju gammal publikfriare så varför inte ta steget fullt ut. Problemet är att nu får vi nassar och väckelsekristna på oss som är upprörda.

Mariana säger: Hej Jonas! Jag gillar dig men ibland blir du lite "mycket" om man säger så. Har du en lugnare sida och i så fall: Varför får vi aldrig se den?

Jonas Gardell säger: Läs mina böcker! Eller kom och se nån av mina shower. Mina böcker är ju mer allvarliga än roliga, och i mina shower blandar jag alltid högt och lågt, humor och allvar.

Danneboy säger: Jag vet inte...förmodligen fel ämne kanske...men jag skulle vilja veta hur du ställer dig angående Irak-kriget? Jag antar att du har en god åsikt om det?

Jonas Gardell säger: Det är sorgligt att Bush och Saddam båda tillber gamla stamgudar, där båda ber att Gud ska stå på just deras sida i "en kosmisk kamp mellan ont och gott". USA har ju alltid varit bra på att starta krig - men brukar ju inte alltid reda ut dem - som senast nu i Afghanistan som ju råkat i full anarki.

joel säger: är det postivit el mest negativt att det hela tiden fokuseras på din homosexualitet? jag är själv homo. skulle bli besviken om det berodde på det att jag slog igenom med min målning t ex

Jonas Gardell säger: Jag tycker faktiskt inte att det fokuseras så mycket på min homosexualitet. Jag gör det inte.

aquelina säger: Skriver du mkt musik? Tänker på låten som du framförde i melodifestivalen, "Aldrig ska jag sluta älska dig"..Jättefin text..

Jonas Gardell säger: Jag skriver faktiskt en del låtar till mina shower - melodierna alltså, naturligtvis skriver jag alla texter. Tack föra berömmet förresten.

moroten säger: Hej Jonas. Hur lång tid brukar det ta för dig att skriva en bok?

Jonas Gardell säger: Tre år ungefär men den som kommer nu har faktiskt tagit fem år.

jana säger: Min pojkvän tror att Mark fejkar sin brytning för att bli extra folkkär. Han har väl fel?

Jonas Gardell säger: Han har rätt. Mark är egentligen Östgöte och pratar östgötska.

Sören säger: Vad tycker du om att melodifestivalen gjort din o Marks partnerskap till en ploj, jag vet att ni var med på det självklart med ändå?

Jonas Gardell säger: Tja, det var jag som skrev det stora öppningsnumret och tycker att det är rätt fantastiskt att vi i ett så stort mainstreamprogram faktiskt kunde göra något så "smalt" och politiskt.

human_reproduction säger: Vad menas med fakta om Gud? Är inte allt åsikter och partsinlagor?

Jonas Gardell säger: Det vi kallar Gud har vuxit fram ur en mängd olika gudsbilder och föreställningar en mängd kulturer och folk gjorde sig i främre orienten under flera tusen år, och det går faktiskt att någorlunda bena ut hur det gick till - utan att det är så mycket åsikter eller partsinlagor.

börje flod säger: hur många gardeller finns det i sverige? är alla släkt med varandra?

Jonas Gardell säger: Jag vet inte, jag tror vi är från Gotland från början allihop.

Jennifer säger: Hej!! Du och Mark var kanon tillsammans ! Så nu vill vi ju se mer av er i Tv ! :o) Eller blir det inte så?

Jonas Gardell säger: TACK! Vet faktiskt inte om det blir nåt mer. Men melodifestivalen blev ju succé så vem vet.

Ellen säger: Hej Jonas! Ville bara säga att låten du framförde var jätte bra! Går den att köpa nånstans?

Jonas Gardell säger: Den finns med på "Livet" dvd:n som släpps idag (min senaste show) Där finns den både "live" och i en studioversion som man får som bonus!

teddy säger: Hej Jonas. Vad hände med ”rump-numret” som man hörde så mycket om?

Jonas Gardell säger: Låt oss säga att det var "kreativ journalistik" från början till slut. Jag vet att jag chattar i en kvällstidning, men ni ska inte alltid tro allt vad som står. (Fast jag tyckte rumpchocksskriverierna var rätt oskyldiga och roliga, värre med lögnerna om att jag skulle ha "knäckt" Bubbles, dessa söta och duktiga tonårstjejer som jag själv hade som favvisar).

Jonas Gardell säger: Börjar bli dags att sluta. Avslutningsvis alltså:

Vi ska älska varandra,

vi ska förlåta varndra,

frikänna varandra

och inte döma varandra -

då gör vi Guds vilja.

Kram på er alla

Publicerad: