7 situationer som alla i klackar känner igen

NÖJE

Klackar gör underverk för hållningen och lyfter vilken outfit som helst. Men det finns 7 lite jobbigare saker med dessa dyrgripar som alla i klackar kan relatera till...

1. Dina vänner pratar ofta om hur mysigt det var när ni var i gamla stan i Palma eller om de vackra husen innanför ringmuren i Visby. Men nej, du har inte en aning för du var fullt upptagen att stirra ner i marken som var ojämn, bucklig och allmänt irriterande. Vill du öva upp balansen är ett hett tips att boka en biljett till Stockholm och spendera en dag i Gamla Stan där kullerstensgatorna är många.

2. Du skulle möta din kompis för en fika för en kvart sedan och du är fortfarande två kvarter bort. Att gå i höga klackar kräver planering. Det är inte bara att dra på sig pjucken och ge sig ut som när du har platta bekväma sneakers på fötterna. Nej, du bör gå minst tjugo minuter innan avsatt tid för att hinna ta igen minuterna som spårlöst försvinner när klackarna åker på.

3. Du är på nattklubb och har som allra roligast när klackhelvetet går av. Oftast får du vad du betalar för när det kommer till skor och kvalité, men även skor från exklusiva märken har sina brister. Vore inte temporära klackar som går att fästa på skon när olyckan är framme en riktigt bra affärsidé? Att inget geni har tagit patent på det än…

4. Du ska åka tunnelbana men för att komma ner i underjorden behöver du åka rulltrappa. Givetvis har du valt dina höga skor med smala klackar vilket resulterar i en nära döden-upplevelse genom att stå på tårna samtidigt som du greppar tag i räcket. Så förutom att det gäller att vara skarp i sinnet för att inte ramla har du troligtvis får fått femhundra bakterier på högerhanden.

5. Sommar, sol, bröllop och förstörda klackar. Du är bjuden på din kompis bröllop och när det är dags för den obligatoriska kramen efter vigseln gäller det att vara på sin vakt. Sjunker klackarna inte ner i gruset sjunker de garanterat i gräsmattan. Så att bära sina finaste skor vid kyrkobesök är egentligen inte att rekommendera men ändå är det ett återkommande misstag.

6. Du ska på fest och väljer dina nya, snygga klackar som du bara längtar efter att visa upp för resten av världen. Dock dröjer det inte länge tills fötterna blöder, trampdynorna är svullna och tårna är så bortdomnade att du till och med måste titta efter så att de verkligen är kvar. Det finns kylsprejer, plåster och en herrans massa grejer men skönast av allt är ändå att dra på sig ett par platta skor när det dunkar i fötterna.

7. Du jobbar på en arbetsplats där möten på stan är standard. Och möten betyder ofta en striktare klädkod med kostym och klackar. Men att gå i höga skor är ett träningspass i sig. Det är inte bara balansen som sätts på prov, musklerna i vaderna, låren och rumpan får jobba. Därför borde klack- och massagebidrag, utöver friskhetsbidrag, vara att rekommendera på vissa arbetsplatser.

Gillade du den här artikeln? Glöm inte att gilla Theyouway (extern länk) på Facebook för att ta del av fler spännande nyheter, tips och riktigt bra tävlingar!

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode