”Arga snickarens” ilska över dödsfällan hos barnfamiljen

1 av 6
NÖJE

Han är nya, snällare ”Arga snickaren”.

Men när Per ”Pirre” Starrin spelade in med lunginflammation och 40 graders feber kunde han inte stå emot ilskan.

– Det var en snurrig dag, men argare än så kommer jag inte bli, säger han.

Onsdagens program av ”Arga snickaren” var det första som nya programledaren Per ”Pirre” Starrin spelade in. Med lunginflammation och 40 graders feber fick han dispens från de tyngsta renoveringsjobben.

– Min sidekick Markus ”Mackan” Nyhlén hade kräksjuka så han fick ta över eftersom han bara var lite småsjuk, säger Pirre och skrattar.

”Folk kan dö”

Men i programmet var stämningen inte speciellt skämtsam. Helena och Carl hade tänkt renovera övervåningen för att barnen skulle få egna rum. I stället lever de i ett kaos med rutten balkong och provisoriska elkopplingar som kan utgöra en fara.

– Om jag ser något som folk kan dö av eller om det finns barn nära farlig el eller höga fallhöjder så blir jag upprörd, har han tidigare berättat för Nöjesbladet.

Efter 126 program med Anders Öfvergård som ”Arga snickaren” hade teamet sin speciella bild av hur programmet skulle se ut, berättar Pirre Starrin.

– De styrde mig nog att bli lite argare, men mer arg än vad som syns i det här första programmet blir jag nog inte, säger han.

”Kändes rätt att köra på”

Att genomföra inspelningen med lunginflammation och feber var heller aldrig något problem.

– Vi hade kommit så långt i planeringen och det är så många som är involverade. Det kändes rätt att köra på och jag behövde inte snickra tolv timmar om dagen utan kunde göra min del och sedan ta det lugnt.

I programmet får man se inte bara hur Helena och Carls hus, utan även deras relation, knakar i fogarna.

– Vi vill hjälpa människor och ge dem en spark i arslet. Det kan vara i renoveringen eller i relationen, men vi börjar med renoveringen, eftersom det är där de fastnat, och så tar vi det därifrån, säger Pirre.

ARTIKELN HANDLAR OM