Kikki och Kumba fann varandra efter övernattningen

NÖJE

Håller sjukdomarna i schack med maskiner

1 av 4 | Foto: Lasse Allard
Kikki Danielsson och Kumba M'Baye hittade varandra i ”Lyckliga gatan”.

De möttes för att tolka varandras låtar.

Men när Kumba M’Baye övernattade hos Kikki Danielsson i Bollnäs upptäckte de också en gemensam nämnare.

– Jag och Kikki använder oss båda av maskiner för att kunna sova, säger   Kumba M’Baye.

I onsdagens avsnitt av ”Lyckliga gatan” på TV4 förenas  schlagerveteranen  Kikki Danielsson, 62, och det nya stjärnskottet på hiphophimlen Kumba M’Baye, 31, i sin kärlek till musiken.

De upptäckte under inspelningen att de hade mer gemensamt än de först hade trott. I programmet ses hur de diskuterar svårigheterna med att hålla sina barn utanför rampljuset.  Något tittarna inte får se i programmet är sovmaskinerna som båda använder sig av.

– Jag har en snarkmaskin med en sådan där mask man trär över ansiktet. Men jag fick panik en gång när jag råkade få nästäppa under natten och sedan dess har jag inte vågat använda den. Jag vaknade av att jag inte kunde andas, säger Kikki till Nöjesbladet.

Blodpropp i lungorna

Kikki Danielsson bjuder i programmet in programledaren och rapparen Matar  Samba, 31, mer känd som Nääk, att sova i hennes säng. Men varnar samtidigt för sina snarkproblem.  Kumba M’Baye har haft astma i hela sitt liv, men 2005 tog sjukdomen en ny vändning då hon drabbades av blodproppar i lungorna.

– Det påverkar mig fortfarande, även i mitt musikskapande.  Mitt mål nu är att bli vältränad och få starka lungor. Jag rökte förut men det har jag slutat med, säger Kumba.

”Aldrig känt en så stor sorg”

I programmet berättade Kumba M’Baye även om sorgen efter sin far, som gick bort 2008.

– Det var jobbigt, för även om det gått några år så känns det som att det hände i går varje gång jag pratar om det. Jag har aldrig känt en så stor sorg i hela mitt liv. Än i dag är det väldigt jobbigt, säger hon.

Förväntar sig ingen hitlåt

Kikki Danielssons privatliv, som ju ofta är i fokus i pressen, pratades det däremot mindre om. Något som Kikki inte är missnöjd med.

– Jag tycker det handlar om generositet. Jag är ju känd, jag behöver inte jobba så mycket mer för det. Kan jag hjälpa några ungdomar fram så gör jag gärna det. Jag förväntar mig inte att få ut en hitlåt av programmet för egen del, men det är klart att det vore roligt.

Om att tolka varandras låtar:

Kikki om "I staden"

– När man rappar hinner man ju med väldigt många ord, det blir inte sångbart. Vi fick slita med att behålla så mycket som möjligt av hennes idé. Det är väldigt mycket våld i texten, någon fick en kniv i ryggen och så vidare och jag kunde inte förknippa mig själv med det. Så det finns inte med i min version.

Kumba om "Bra vibrationer"

– Jag tycker fortfarande att det är overkligt, men jag hade inte kunnat önska mig en bättre låt än just den. Den passade mig perfekt tyckte jag. Det var svårt för att det är en såpass stor låt. Jag var ju livrädd, samtidigt kändes resultatet bra och jag är supernöjd.