Så ska Bråvalla bli bättre nästa år

Av: Frida Söderlund

Publicerad:

Vd:n har tagit till sig kritiken: ”Vill göra den bättre”

1 av 12 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
Folkert Koopmans, vd för FKP Scorpio är glad över Bråvallas rekord, men vill också förbättra musikfesten på flera punkter.

Bråvalla festival slog besöksrekord.

Men inför nästa år måste det ske stora förändringar för att få festivalen att fungera bättre.

– Vi måste titta på logistiken, säger Folkert Koopmans, vd för FKP Scorpio.

51 590 personer vallfärdade till Norrköping inför Bråvalla festival.

Det gör festivalen till Sveriges största – men redan under torsdagen drabbades besökarna av ett trafikkaos och blev fast i bilköer i flera timmar. Senare riktades även kritik mot att det fanns för få vattenposter och toaletter på den största campingen som rymde runt 20 000 besökare.

Inför nästa år ser arrangören FKP Scorpios vd Folkert Koopmans att det behövs stora förändringar för att få festivalen att fungera bättre.

– Det är möjligt att göra festivalen större, speciellt när det gäller området. Vi har inte använt upp alla delar, men det handlar om logistiken. Vi måste titta på den innan vi gör festivalen större, säger Folkert Koopmans.

Vill du göra festivalen större?

– Jag vet inte än, men jag vill göra den bättre.

Fler toaletter och bankomater

Nästa år kommer det att finnas fler vattentoaletter, fler toalettområden och bankomater. Det kommer dessutom att öppnas upp ett större parkeringsområde för att förhindra ett nytt trafikkaos. Men det kommer fortfarande att vara en enda väg in till festivalen.

– Vi har ett parkeringsutrymme som vi inte kunde använda i år, men nästa år kommer det att fungera, säger Folkert Koopmans.

– Jag tror inte att det kommer att vara ett problem att det bara finns en väg in till festivalen. Det handlar om att göra omorganisationer.

Känner Polisen att det finns saker att förbättra inför nästa år?

– Ja, såklart. Vi måste sätta oss ner tillsammans och titta på både trafiksituationen och små detaljer. Men det är någonting vi måste lösa mellan fyra ögon, hur vi ska kunna göra det här till en bättre festival, säger Erik Thulin, informatör på Polisen Östergötland.

Publicerad: