Pekar ut Louis C.K. för sexuella trakasserier

Av: Bea Blom

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Roseanne Barr påstår att komkern låser in sig med kollegor och masturberar för dem

1 av 3 | Foto: AP SCANPIX SWEDEN
Roseanne Barr.

Komikern Roseanne Barr pekar ut kollegan Louis C.K. som någon som systematiskt ägnar sig åt sexuella trakasserier.

– Han låser dörren och masturberar inför kvinnliga kollegor, säger hon.

Kvinnliga komiker och textförfattare inom den genren får utstå dagliga sexuella trakasserier. Det säger komikern och skådespelaren Roseanne Barr. Efter Bill Cosby-härvan vill hon nu avslöja fler män som kommer undan med att bete sig kränkande. Hon inriktar sig nu på en speciell man.

– Det är Louis C.K. Han låser dörren och masturberar inför kvinnliga kollegor. Jag har hört så många historier. Det är inte bara han. Många gör så här, säger hon till Daily Beast.

”Måste stå ut med”

Hon berättar att inställningen bland kvinnor i branschen är att det här är något de bara ”måste stå ut med”.

Roseanne påpekar noga att Louis C.K.:s masturberande inte drabbat henne själv, men att hon fått det berättat för sig av kvinnor som utsatts – och att hon är säker på att han kommer åka fast snart eftersom hon påstår att han gjort detta mot andra komiker i åratal.

Inte första gången

Det är inte första gången Roseanne riktar anklagelser mot den mycket älskade standupkomikern Louis C.K. Förra året skrev hon på Twitter: ”Jag har ingen aning om Louis C.K. är en sexuell förövare, men det finns många som anklagar honom för det i Hollywood. Han borde svara dem.”

Representanter för den manliga komikern har valt att inte svara på samtal från medier som Daily Mail när de sökt honom för kommentar.

”Bryr mig inte om det”

Däremot svarade han nyligen i tidningen New York på en artikel som sajten Gawker skrev i maj 2015 – där samma anklagelser förekom.

– Jag bryr mig inte om det. Det betyder ingenting för mig. Det är inte sant.

Louis C.K. är en komiker och skådespelare som har belönats med både en Grammy och en Emmy för sina ståuppshower. Dessutom vann han en Emmy för bästa manus för tv-serien ”Louie” där han själv skrev, regisserade och spelade huvudrollen. 2013 uppträdde han i Globen.

SE OCKSÅ

Cosby tvingas till förhandling

Publicerad:

LÄS VIDARE