Vann träff med Tiësto – han dök aldrig upp

NÖJE

Catalina, 35 och Natacha, 33 besvikna efter uteblivna mötet

1 av 2 | Foto: Natacha och Catalina Claros blev snuvade på Tiësto.

Systrarna Claros vann en träff med idolen Tiësto.

Men stjärnan dök aldrig upp efter sin spelningen på Weekend Festival.

– Vi blev jätteledsna, fruktansvärt besvikna och känner oss lurade, säger Catalina Claros.

Catalina Claros, 35 och hennes yngre syster Natacha Claros, 33 vann biljetter till Weekend Festival i Stockholm. Tävlingen anordnades av datorföretaget Lenovo och i priset ingick även en träff med dj:n Tiësto. Men när systrarna begav sig till utsatt mötesplats direkt efter att Tiësto spelat klart blev det ingen träff.
– Vi såg honom gå ut, gå bak och sedan hoppa in i en bil. Vi tänkte att det skulle vara så och stod kvar och väntade. Men klockan var 23.30 och då stängde festivalen och vi blev utforslade och fick höra att vi inte kunde stå kvar. Vi försökte förklara oss men vakterna sa att de inte kände till att vi vunnit biljetter och skulle träffa Tiësto.

”Blev gördeppiga”

Systrarna ringde enligt Catalina sin kontaktperson på Weekend festivalen, men utan framgång.
– Efter att vi blivit utslänga försökte vi ringa, men det var inget svar. Jag skickade sms, men hörde ingenting. Så det var bara att gå. Jag blev skitledsen. Det här var fan inte schysst. Så vi gick till hotellet och blev helt gördeppiga.

Catalina hade åkt från Göteborg och systern från Skövde för att träffa stjärnan.
– Vi köpte tågbiljetter från Göteborg och bokade hotell i Stockholm som inte var billigt. Men vi tyckte ändå att det var värt det då vi skulle få träffa vår stora idol som vi har följt i mer än 15 år. Vi hade köpt Tiësto t-shirts som vi ville att han skulle skriva på. Men vi blev jätteledsna, fruktansvärt besvikna och känner oss lurade.

Ett avtalsbrott

Senare på kvällen fick systrarna svar från sin kontaktperson som beklagade händelsen och förklarade att Tiëstos manager inte givit några besked, utan istället valt att lämna området direkt.

Mia Kleist är projektledare för Lenovo på Ehrenstråhle menar att det var Weekend festivals ansvar att se till att mötet blev av. 

– Eftersom Lenovo sponsrar festivalen får vi tillgång till ett antal biljetter som vi kan tävla ut. Sedan ligger ansvaret på Weekend festival att organisera själva mötet. Det här är ju ett avtalsbrott från deras sida.

–Det är inte bara de här tjejerna som skulle träffa Tiësto utan det är flera som inte har fått träffa artisten. Vi måste ta reda på varför och se till att tjejerna blir kompenserade för detta, säger Mia Kleist.

Tar på sig ansvaret

Till Nöjesbladet säger Weekend Festival att de tar på sig ansvaret samt att mötet inte blev av på grund av tidsbrist.

– De åkte direkt från arenan men vi vet inte var. Vi har kontrakt att han ska spela, vad han gör efteråt har vi inte koll på. För mig är det viktigt att påpeka att vi hade flera ”meet and greet” och att alla blev av utan den med Tiësto. Det är tråkigt för tjejerna, det var allas mål, säger festivalens arrangör Orlando John.

De fans som inte fick träffa stjärn-dj:n ska enligt Weekend Festival blivit kompenserade.

– Jag förstår till 100 procent att de är ledsna. Men de har fått gratisbiljetter till festivalen. Det är en tillräcklig kompensation. Om de hade betalat för att träffa Tiësto hade det varit en annan fråga. Men det är alltid i mån av artistens tid, säger Orlando John.

Men enligt Catalina och hennes syster Natacha har de inte fått någon kompensation från festivalen.

Vi fick gratisbiljetter från festivalen, men det var ju det vi vann. Det är en vinst, ingen kompensation, säger Catalina.

Däremot har Lenovo kontaktat systrarna och erbjudit sig att betala deras hotellvistelse och tågresa.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tiësto