”Debuten känns genomtrygg”

avTorbjörn Ek

NÖJE

Tobbe Ek: Sanna Nielsen är lagom – och därför näst intill perfekt i Allsången

Hon tar lagom mycket plats.

Briljerar lagom mycket. Är lagom naturlig.

Enda gången Sanna Nielsen inte är lagom är när hon sjunger.

Foto: PETER WIXTROM
Tobbe Ek.

Hon är lagom spontan.

Hon skrattar lagom mycket.

Låter gästerna ta lagom mycket plats.

Känns lagom avslappnad i artistintervjuerna.

Och är lagom busig när hon säger grattis på födelsedagen till ”världens bästa mamma” (sin egen så klart) mitt i direktsändningen.

Men när hon sjunger. Då är Sanna Nielsen extra allt och tar aldrig en ton fel – och just därför kan hon bli näst intill perfekt som programledare för ”Allsång på Skansen”.

Som skapat för de trogna tittarna

Men där är hon inte ännu.

Debuten känns genomtrygg. Med Sanna Nielsen har SVT hittat tillbaka till den välkomnande och varma känslan som Allsången ska vara.

Men programmet känns också som skapat för att – för allt i världen – inte skrämma bort Allsångens trogna tittare. Och att döma av hyllningarna i Nöjesbladets chatt har Sanna redan lyckats fånga dem.

Nu gäller det att locka till sig dem som under två års tid en efter en trillat bort och stängt av tv-apparaterna. De som istället hittat tv-serier på Netflix att sträckkolla på under sommarkvällarna.

”Behöver våga utmana mer”

Det kan Sanna Nielsen göra om hon vågar utmana mer. När hon lämnar tryggheten och hitta mer av glimten i ögat och fräckheten som hon visade prov på när hon programledde Melodifestivalen.

För det behövs också för att ”Allsång på Skansen” ska vara relevant för alla och inte kunna avfärdas som mossigt och omodernt.

Men ge det här några program till så är jag övertygad om att Sanna kommer vara precis där. Och med största sannolikhet lite till.

ARTIKELN HANDLAR OM