Peter, 43, tar med nyanlända på Iron Maiden-konsert

NÖJE

”Ville göra något extra för dem”

Foto: Aman, Peter och Moussa.

Peter Fischerström såg att en av de nyanlända killarna, Moussa, på asylboendet bar en Iron Maiden-tröja. Då bestämde han sig för att ta med honom på fredagens konsert på Ullevi.

– Det kan bli en kul grej, de har inte möjlighet att göra så mycket här, säger Peter.

I orten Tun i västra Götaland, där Peter Fischerström, 43, bor, finns ett asylboende. Då boendet ligger ganska avsides finns inte så mycket att göra för de nyanlända, något Peter nu lyckats råda bot på.

– Jag och mina kompisar bokade biljetter till Iron Maiden redan i höstas och för några veckor sedan såg jag en kille i Maiden-tröja. Jag frågade honom om han visste vilka de var och han sa att han gillade dem. Så jag kollade med mina kompisar om det var okej att jag tog med honom och så letade jag upp en biljett till honom, säger han.

Blir en heldag i Göteborg

Konserten går av stapeln på Ullevi under fredagskvällen. Innan dess ska Peter, hans vänner samt Moussa och hans kompis Aman köra ned till Göteborg och äta på restaurang samtidigt som Sverige möter Italien i fotbolls-EM.

– En av dem jag skulle gå med hoppade av och då undrade Moussa om hans vän Aman kunde följa med också. De träffades på en båt på Medelhavet och blev vänner där så de kommer ha varandra på Ullevi för att stötta varandra, säger Peter och fortsätter.

– De har nog inte förstått vidden av att se Iron Maiden tillsammans med 70 000 andra personer på Ullevi, de var mer ”okej vi ska på konsert”. Sedan visade jag dem klipp från spelningen 2005 på Youtube och då stod de med stora ögon.

Vill inspirera andra

Peter hoppas på att hans initiativ kan inspirera andra att ta kontakt med asylsökande.

– Jag har tagit mig tid att känna de på boendet och det är fina människor. Det är ju som att träffa en ny bekant på krogen och lära känna en person, bara att de här sitter i en annan sits. Det handlar bara om att våga ta kontakt.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Ullevi