Almenäs lämnar TV4 – och ”Let's dance”

avJoni Nykänen

NÖJE

”Dags för mig att lämna min comfort zone”

1 av 5

Jessica Almenäs, 40, en av TV4:s stora profiler, lämnar kanalen och går till Kanal 5, enligt ett pressmeddelande från Discovery Networks.

– Det är dags för mig att lämna min comfort zone och pröva mina vingar, skriver hon på Instagram.

Jessica Almenäs är ett välkänt ansikte och uppskattat namn i TV4, känd från bland annat ”Let's dance”, ”Nyhetsmorgon”, travprogram och ”Biggest loser”.

Nu går hon till Kanal 5. Enligt ett pressmeddelande blir hon en viktig kugge i TV-husets strategiska satsning på underhållning och sport.

– Jag är naturligtvis tacksam för alla otroligt fina år på TV4. Samtidigt känns det väldigt lustfyllt, roligt och rätt för mig att nu följa med på Discovery Networks och Kanal 5:s fantastiska resa, säger Almenäs.

”Verkligt ess”

Kanaldirektören för Discovery Networks Sweden, Calle Jansson, kommenterar: 

– Jessica Almenäs är ett verkligt ess i svensk underhållningsindustri – multibegåvad, driven och ett proffs med stort personligt engagemang i arbetet både framför och bakom kameran, säger han.

– Jag ska villigt erkänna att vi haft ögonen på Jessica ett längre tag. Inhoppet hos Filip & Fredrik i Breaking News satte igång något som fortsatt utvecklas tills alla bitar verkligen föll på plats, fortsätter Jansson.

Instagram skriver Almenäs att hon börjar vid årsskiftet. Hon illustrerar inlägget med en bild på sig själv som har bildtexten "Hej Kanal 5, hejdå TV4".

På sin blogg skriver Almenäs:

"Jag känner att jag behöver utmana mig själv och att jag behöver göra något nytt för att fortsätta utvecklas som programledare. Ett litet frö började gro redan när jag hoppade in som vikarie för Filip i Breaking News förra våren. För jösses vad kul det var".

ARTIKELN HANDLAR OM