Popstjärnan stämmer plastikkirurg

NÖJE

”Jag ser grotesk ut”

Pete Burns stämmer sin plastikkirurg – på miljonbelopp.

Dead Or Alive-sångaren menar att läkaren förstört hans liv.

– Jag kan inte gå ut bland folk längre, säger han.

Foto: "Han har förstört mitt liv" Pete Burns stämmer sin plastikkirurg på 14 miljoner kronor.

Popstjärnan Pete Burns, mest känd som frontfigur i 80-talsbandet Dead Or Alive, stämmer sin plastikkirurg.

Burns menar att läkarens misslyckade försök att ta bort hans läppimplantat har lämnat sångaren vanskapt. Nu stämmer han kirurgen på motsvarande 14 miljoner kronor, skriver This Is London.

– Han har förstört mitt liv och min karriär. Det ser ut som jag blivit slaktad med en fickkniv, säger Pete Burns till Evening Standard.

Pete Burns uppger att han genomgått ett hundratal operationer i Italien för att rätta till den skada som den engelske kirurgen åsamkat honom. Till ingen nytta.

– En läkare sa att det enda som fanns att göra var att amputera mina läppar. Jag ville bara dö, säger han.

Enligt den stämningsansökan som Burns advokat nu lämnat in beskriver Burns hur den brittiske läkaren – istället för att ta bort hans implantat – fortsatte att fylla hans läppar med olika flytande medel.

– Trots att det syntes tydligt att jag började få skador så insisterade han på att fortsätta behandlingen. Mina läppar svullnade, jag fick blåsor och variga sår på dem, skriver Burns i domstolspapperen.

"Mitt liv är en mardröm"

De 14 miljoner som Burns nu kräver av läkaren är inte bara för sveda och värk. Burns menar även att operationen förstört hans karriär.

– Jag skulle spela in en skiva med Pet Shop Boys, släppa en greatest hits-platta och börja min solokarriär. Istället förvandlade han mitt liv till en mardröm, säger han enligt This Is London.

Martin Söderström

ARTIKELN HANDLAR OM

Pete Burns

Klick!