Madonnas adoption i fara

NÖJE

Kan tvingas lämna tillbaka David

Kontroverserna kring Madonnas adoption av David verkar aldrig upphöra.

Stjärnan kan nu tvingas lämna tillbaka adoptivsonen, trots att han bott hos henne i nio månader.

Orsaken är att hon sägs ha gett pengar till en malawisk tjänsteman.

Foto: Madonnas adoption av lille David Banda från Malawi anses vara kontroversiell.

När Madonna adopterade lille David Banda från Malawi i oktober förra året, skapade det stor uppståndelse både i och utanför det fattiga afrikanska landet.

Stjärnan fick kritik för att hon adopterat ett barn som fortfarande hade sin far i livet, och en del tjänstemän påstod att Madonna favoriserats för att hon är stjärna. Adoptioner är nämligen förbjudna i Malawi.

Nu har den 48-åriga sångerskan hamnat i hetluften igen.

Äventyrar adoptionen

Sångerskan har tillfällig vårdnad om pojken, och domstolen kommer att fatta beslut om permanent adoption när pojken bott hos henne i 18 månader.

Socialarbetaren Penstone Kilembe fick i uppdrag att kontrollera hur David mår i sitt nya hem och rapportera till domstolen i Malawi.

Han har besökt sångerskan och pojken i London vid två tillfällen, men nu har den malawiska regeringen satt stopp för resorna.

– Hela adoptionsprocessen är äventyrad och David kan skickas tillbaka till sin by, säger Kilembe enligt Us Magazines nätupplaga.

Fick pengar av Madonna

Anledningen till att den malawiska regeringen stoppat Kilembe från att göra fler besök, är att man misstänker att han tagit emot flygbiljetter samt pengar från popstjärnan - utan regeringens vetskap.

– Vi anser att Mr Kilembe inte längre var objektiv i frågan och kommer därför att skicka någon annan som ska granska familjen, säger Kate Kaina, landets kvinno- och barnutvecklingsminister.

Kilembe förnekar att han skulle ha tagit emot pengar eller flygbiljetter av stjärnan.

Men om anklagelserna stämmer kan detta komma att användas emot Madonna när domstolen fattar sitt beslut.

Madonnas talersperson hälsar dock att uppgifterna inte är sanna.

– Informationen som har rapporterats angående adoptinen är helt enkelt inte korrekt. Adoptionsprocessen löper på fint, och allting görs enligt korrekt procedur.

Mira Palomäki

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!