"Att bli pappa är en jättevinst"

Foto: Schlagerpappa Andreas Johnson och flickvännen Lisa Knapp blir föräldrar kring midsommar. I all glädje kring barnet och Melodifestivalen känner Andreas också stor sorg – hans mamma vårdas på sjukhus och kommer aldrig att bli helt frisk.
NÖJE

Segern, kärleken och barnet som växer i flickvännens mage.

Andreas Johnson har all anledning att vara glad.

Men han tänker mycket på sin sjuka mamma.

Efter många år av personliga problem vände vinden för Andreas Johnson. Det beror mycket på flickvännen och tidigare ”Robinson”-deltagaren Lisa Knapp. Efter flera års vänskap blev de för två år sedan äntligen ett par.

– Vi träffades på en spelning i Åre för en massa år sen. Men det blev inget just då, jag var inte redo, säger han.

Men för ett par år sedan var tiden mogen.

– Lisa ringde en kväll och frågade om jag ville följa med henne på stand up-comedy. Jag tackade ja, och den kvällen klickade det mellan oss. Sen dess är vi ett par.

Bor i skärgården

Och kring midsommar blir paret föräldrar. Snart kommer tre personer bo i skärgårdsstugan på Djurö.

– Att bli förälder är som en jättevinst, det är det största som hänt mig. Det är på tiden att mina fem brorsdöttrar får en kusin.

Men det finns en skugga i Andreas Johnsons liv. Hans mamma ligger just nu på sjukhus och vårdas för hjärnblödning. Hon kommer aldrig att bli helt frisk.

– Det har varit jättetufft. Nu är hon bättre och hennes tillstånd är stabilt, men hon kommer aldrig att kunna bo hemma igen.

Tittade på sjukhuset

Hans mamma fick se honom vinna Melodifestivalen från sjukhussängen.

– Hon är själv musiker och blev såklart jättestolt. Jag har lärt mig så mycket om musik från henne. Vi brukade sjunga hennes jazzlåtar tillsammans när jag var liten.

Tidigare artiklar:

Anna-Karin Grenninger