Gömmer sig – för fansen

NÖJE

Saade och Molly har skaffat skyddad identitet

Foto: Molly har tidigare bloggat om hur det är att vara tillsammans med Saade: ”Jag blev jättechockad dagen efter att han var med i Melodifestivalen förra året. Plötsligt skapades det hundratals hatsidor om mig på internet.”

De är Sveriges yngsta kändispar.

Som nyblivna sambos lever Molly Sandén och Eric Saade under skyddad identitet.

– Vi vill undvika att fans vet var vi bor, säger Saade.

Eric Saade, 20, är en av Sveriges yngsta stjärnor, vars karriär tog raketfart efter hiten ”Manboy” i Melodifestivalen förra året.

Efter fyra år tillsammans flyttade han och flickvännen Molly Sandén, 18, nyligen ihop i en gemensam lägenhet i Stockholm.

Beviljade ansökan

I dag är de ett av Sveriges mest kända par.

Men rädslan för närgångna fans fick dem att vända sig skriftligen till Skatteverket för extra skydd. Skatteverket beviljade deras ansökan om skyddade personuppgifter, vilket innebär att de just nu lever under skyddad identitet.

Enligt Skatteverket är de vanligaste skälen till ansökan att man utsatts för våld, hot om våld, förföljelse eller andra trakasserier. Och i ansökan ska skälen till sekretess kunna styrkas med intyg från sociala myndigheter, polisen, kopior av domar eller beslut om besöksförbud.

Tittade i brevlådan

Men Eric Saade förnekar att det skulle finnas några hot.

– Vi fick ett tips från en god vän när vi skulle flytta ihop att man kanske skulle skaffa hemlig identitet för att undvika att fans får reda på var vi bor. Vi förklarade att vi var två offentliga personer som nu skulle flytta ihop som var oroliga för att det kanske skulle bli värre med fans från bägge håll nu när vi flyttade ihop, förklarar Eric, som befinner sig i Paris på en promotionresa.

I mitten av maj tävlar Saade för första gången för Sverige i Eurovision song contest i Düsseldorf.

Under en intervju tidigare i veckan pratade Nöjesbladet med Eric Saade om närgångna fans.

– Det är absolut inte okej att hänga utanför min bostad. Jag måste kunna slappna av och vara privat. I min förra bostad tittade de in genom brevlådan, sa Eric.

Inte genomtänkt

Har det blivit hotfullt någon gång?

– Ingen vågar hota mig. Jag är från förorten, det går inte att hota mig, sa han leende.

Molly och Eric är osäkra på om de vill fortsätta ha skyddade personuppgifter.

– Det är bara på prov från vår sida. Vi tror inte ens att vi vill ha skyddad identitet för det krånglar bara till massor med saker. Så det var egentligen inte ens genomtänkt. Nu när det tydligen gick kommer vi ju säkert att ta bort det på en gång, säger han.