Richard Branson anklagas för sexuellt ofredande

”Hans beteende var äckligt”

Foto: Abraham Caro Marin/AP
Richard Branson anklagas för sexuella trakasserier.
NÖJE

Nu anklagas miljardären Richard Branson för att ha sexuellt ofredat en kvinna.

Incidenten ska ha skett på en fest där han ska ha placerat sitt huvud mellan hennes bröst.

– Jag var chockad, säger Antonia Jenae, kvinnan som kommit med anklagelserna, till The Sun.

En kvinna vid namn Antonia Jenae anklagar nu superentreprenören Richard Branson för att ha sexuellt ofredande henne. Branson är känd för att ha grundat företaget Virgin och för att ha försökt flyga jorden runt i luftballong.

Enligt Jenae ska Branson ha placerat sitt huvud mellan hennes bröst och gjort motorljud. Incidenten ska ha skett på en fest 2010.

– Hans beteende var äckligt. Det känns som att jag blivit sexuellt trakasserad, säger hon i en intervju med The Sun.

Enligt Jenae ska Branson också ha bett henne att klä av sig topless.

”Jag var chockad”

Jenae är bakgrundssångerska till artisten Joss Stone som också var på festen. Artisten ska enligt The Sun ha sett incidenten. Både Jenae och Stone ska ha blivit inbjudna av Branson till festen efter att de uppträtt på en festival.

– Vi stod vid baren och han sa hejdå till allihopa. Han gick fram till mig och la sitt huvud på mina bröst. Han sa ”brrr” och bara gick iväg. Det var overkligt och helt från ingenstans. Joss och jag tänkte ”Vad fan var det där?”. Alla undrade varför jag inte var arg för jag har normalt sett hett temperament. Men jag var för chockad.

Anledningen till att hon nu väljer att berätta är att hon följt rapporteringen om sexskandalerna i Hollywood.

– Det här måste sluta. Jag vill att alla ska veta vad Richard Branson gjorde. Jag vill inte att han ska göra såhär på någon annan. Han är i en mäktig position.

Branson minns inte incidenten

En representant för Stone har avböjt att kommentera. Men enligt en källa till The Sun minns hon incidenten.

En talesperson för Virgin bekräftade att Joss Stone och medlemmar från hennes band blev inbjudna till Necker, Bransons privata ö i juni 2010 och säger att alla verkade ha trevligt.

”Richard har inget minne av den här incidenten. Det har inte heller hans familj eller vänner som var där. Han skulle aldrig med intention göra någon obekväm. Richard ber om ursäkt om någon känt så”, säger talespersonen till The Sun.

ARTIKELN HANDLAR OM

MeToo