Playboymodellens lyxö i Mälaren - för 29 miljoner

Modeskaparen Roberto Cavalli uppges ha köpt ön åt svenskan

Playboymodellen Sandra Nilsson, 29, har skaffat en lyxö för 29 miljoner kronor.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet är det modeskaparen Roberto Cavalli, 75, som köpt ön åt den svenska modellen.

I priset ingår villa, jaktstuga, lövskog, färja - och ett eget fornminne.

Ön Stora Rullingen ligger i Mälaren utanför Strängnäs och väckte uppmärksamhet när den först utannonserades 2011 för 75 miljoner kronor.

Nu står den före detta Playboy-modellen Sandra Nilsson, 29, som ny ägare. Och kanske kan man säga att hon fick den till vrakpris. Enligt köpebrevet kostade lyxön 29 200 000 kronor.

Vikingaborg

Då ingick en villa på 230 kvadratmeter, jaktstuga, stall, pool och en egen mindre färja. Dessutom finns där ett alldeles eget fornminne, lämningarna från en 1 000 år gammal vikingaborg.

Sandra Nilsson tävlade i svenska ”Top Model” 2006, men blev känd över världen när hon i januari 2008 blev utsedd till månadens tjej, playmate, i tidningen Playboy och även prydde dess förstasida.

Under 2008 träffade hon också den världsberömda modeskaparen Roberto Cavalli, 75, och bjöds bland annat in till öppningen av hans första lyxbutik i Ungern.

Flög helikopter till lyxön

Sedan 2010, när Cavalli separerade från sin fru, har de båda beskrivits som ett par, bland annat i New York Daily News och brittiska Daily Mail.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet är det Cavalli som köpt ön Stora Rullingen till den svenska modellen.

De ska ha visat intresse för ön redan i december då de båda besökte fastigheten. Roberto Cavalli och Sandra Nilsson ska ha flugits dit med helikopter.

Men köpet genomfördes inte förrän den 18 juni.

– Av hänsyn till mina kunder så kommenterar jag inte vem som är köpare, men jag kan bekräfta att Stora Rullingen är såld, säger den ansvariga mäklaren Martina Aronsson.

Ensam ägare

Tog det lång tid att genomföra försäljningen?

– Ön har varit ute till försäljning tidigare, men jag fick uppdraget i september och räknade med att det kunde ta lite tid. Det är ju en väldigt speciell fastighet. Det måste vara nån som uppskattar avskildheten och naturen och allt som finns där. Det är verkligen jättevackert där ute, säger hon.

Kan du berätta nånting om när köparen besökte fastigheten första gången?

– Med hänsyn till mina kunder vill jag inte göra det, men jag kan väl säga att det låg is på sjön så vi blev tvungna att ta helikopter dit, säger hon.

På lagfarten står Sandra Nilsson som ensam ägare till ön. Nöjesbladet har sökt henne för en kommentar.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN