Sanna Lundell: Har gjort slut säkert tjugo gånger

Berättar om livet med Persbrandt i nya Mama

De har brutit upp ”säkert 20 gånger”.

I nya numret av Mama berättar Sanna Lundell om turbulensen i förhållandet med Mikael Persbrandt.

– Vi har något slags pausartat tillstånd sedan ett år tillbaka, säger hon till tidningen Mama.

Nya numret av Mama finns i butik i onsdag 8 juli
Nya numret av Mama finns i butik i onsdag 8 juli

2009 rasade allt för Sanna Lundell, 36.

Hon hade träffat Mikael Persbrandt sedan 2005, en relation som ofta präglats av hans drogberoenden. Nu filmade han i Australien medan hon var hemma i Sverige och skötte tre barn.

Plötsligt, under en bilfärd kollapsade hon.

– Jag kunde inte andas, trodde jag höll på att få en hjärtattack. Jag trodde att jag var på väg att dö, sa Sanna Lundell till tidningen Topphälsa tidgare i år.

För tidningen Mama, som kommer ut i butik i dag, berättar hon om kraschen som blev förödande.

– Jag fick panikångest några gånger, som övergick till kronisk ångest. Jag fick minnesbortfall, kom inte ihåg koden till kontokortet och drabbades av utmattningssyndrom. Jag jobbade mycket, för att fly, och tänkte att det var bra för mig. Och gick så fett in i väggen. Jag låg som en grönsak i tre månader. Min mamma tog hand om mig då, säger Sanna Lundell.

”Har sparkat ifrån mig i många år”

Det blev vändpunkten. Hon började i individuell terapi, något som Mikael Persbrandt tidigare uppmuntrat henne att göra. Hon började också ställa ett ultimatum till honom att ta tag i sina problem.

I dag har hon själv ”fått ordning” på sitt liv, som hon uttrycker det i intervjun. I höstas vädrade hon och Ann Söderlund ut stigmat kring medberoendeskap i SVT-serien ”Djävulsdansen” och nu kommer deras bok med samma namn.

Mikael Persbrandt har också tagit krafttag för att komma till rätta. Nyligen fick han till slut diagnosen bipolär, något som blivit omvälvande för dem båda.

– Jag har sparkat ifrån mig i många år och skyllt på omständigheter. Nu tar jag fullt ansvar. Jag äger min problematik, berättade Mikael Persbrandt efter beskedet i sin podd ”I Am”.

”Säkert gjort slut 20 gånger”

Framgångarna har förändrat mycket för Sanna Lundell.

– Man kan ha en relation med någon som försöker ta tag i sitt beroende, det kan man ju. Micke och jag har två barn ihop, jag vill ha en bra relation med honom oavsett om det är en vänskaps- eller kärleksrelation, säger hon.

Just nu lever de ifrån varandra. Men dragningen finns där.

– Vi har något slags pausartat tillstånd sedan ett år tillbaka. Jag har väldigt svårt att lämna honom och han verkar ha väldigt svårt att lämna mig. Vi har varit ihop i tio år, har säkert gjort slut 20 gånger och kämpat som djur. Vi har gått i så många parterapier för att få ordning på saker och ting, säger hon till Mama.

Publisert: