Laila Bagge

Laila Bagge ryter ifrån – försvarar Bianca Ingrosso

Roger Nordin: ”Symboliserar en slags anti-intellektuell trend”

Av: 

Benjamin Andrée

NÖJE

Influencern Bianca Ingrosso har nära en miljon följare på Instagram.

Något som skrämmer radioprofilen Roger Nordin.

– Hon är alltså vår tids opinionsbildare och maktfaktor och hon vet antagligen knappt skillnaden mellan riksdag och regering, säger Roger Nordin i podcasten ”Roger och Laila”.

I veckans avsnitt av podcasten ”Roger och Laila” går Roger Nordin till hårt angrepp mot Bianca Ingrosso och menar att hon är en skrämmande symbol för den tid vi lever i.

– Jag är rädd för Bianca Ingrosso. Hon har nästan en miljon följare på Instagram. Hon är alltså vår tids opinionsbildare och maktfaktor och hon vet antagligen knappt skillnaden mellan riksdag och regering, säger han i podcasten.

Hans parhäst Laila Bagge biter i från och tar Bianca i försvar.

– Bianca för mig är en tjej med skinn på näsan. Hon är feminist och står upp för sina åsikter. Hon säger vad hon tycker och tänker, vilket jag tycker det här samhället verkligen saknar. Jag tycker att hon är en bra förebild, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker att hon har fått väldigt mycket skit från äldre kvinnor faktiskt. Obefogad skit.

”Styr det offentliga samtalet”

Nordin backar lite och menar att det egentligen inte handlar om Bianca specifikt.

– Förlåt Bianca, det är inte min mening att hänga ut dig, men du symboliserar på något sätt en slags anti-intellektuell trend, säger han och förtydligar:

– Förr i tiden så lyssnade man när chefredaktören på DN skrev en debattartikel. Eller när Göran Greider uttalade sig. Nu försvinner dom för dom gör sig inte så bra på bild. Vi lever i en tid när människor som kanske inte besitter fullt den kunskapen som jag skulle vilja att de gör för att få det mediala utrymmet. Det är dom som styr det offentliga samtalet och det gör mig lite rädd bara.

Enligt Bagge är Nordin en bakåtsträvare och hon menar att Bianca och hennes influencer-kollegor ger sina följare motivation.

– Jag tror att de behövs, eller jag vet att de behövs, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Dokument: Klanen Wahlgren – 80 år i rampljuset

ÄMNEN I ARTIKELN

Laila Bagge

Roger Nordin

Bianca Ingrosso