En norrländsk supermodell

1 av 8 | Foto: Brolle växte upp i Inbyn, en by utanför Boden med ett 20-tal invånare. Men i MQ:s höstkampanj får han arbeta med Hollywoodregissören Jonas Åkerlund och tre av Sveriges största modeller. – Det är häftigt att de har flugit in folk från USA bara för det här. Och att jag får vara en del av det!
NÖJE

Han är född i en liten by, men har en blivit del av stora världen. I höst fortsätter Brolle comebackmarschen in i klädreklamens strålkastarljus – där supermodeller och Hollywoodregissörer väntar.

Sångaren Brolle Jr Wallmark, 26, har länge levt med ena foten i Norrlands småbygder och den andra i Stockholms nöjespuls. Men nu petar han med en tå på ett nytt område – det glamourösa livet som modell.

Händelserikt år

I höst blir mannen som den dementa nöjesvärlden knappt mindes för några månader sedan ansiktet utåt för MQ: s höstkampanj.

– Så mycket har hänt det här året. Innan den nya skivan satt jag i Skellefteå och skrev låtar i tre år. Och så plötsligt är man mitt i Stockholms tempo, säger Brolle till Klick!.

Bland supermodeller

Sångarens nytända stjärnglans får onekligen en extra putsning av att han under reklamfilmen omgärdas av tre av Sveriges största modeller (Elsa Sylvan, 21, Adina Fohlin, 23, och Madeleine Blomberg, 22) och att Hollywoodregissören Jonas Åkerlund står för regin.

Bländad av Jonas

Ett faktum som till och med gör sångaren något stjärnbländad.

– Jag måste erkänna att jag var lite nervös i början. Det var otroligt häftigt att få jobba med Jonas Åkerlund. Och faktiskt otroligt avslappnat. I går kom han till studion och när jag såg honom sitta och stampa takten i soffan kunde jag inte bli annat än imponerad. När så duktiga och kända människor ändå har fötterna på jorden växer man i mina ögon, säger Brolle.

Vad tyckte du om att omges av tre supermodeller?

– Tyvärr har jag bara träffat en av dem ännu.

Vad säger flickvännen Elin Lanto om dig och modellerna?

– Hon vet absolut att när jag jobbar så är det jobb som gäller.

När reklamkampanjen är redo att släppas har Brolle tagit sig igenom en sommar av hetsigt turnerande. Foten i Stockholm börjar bli trött och vill skifta vikten till Norrland.

– Jag har bara haft två dagar ledigt den senaste månaden, och då har jag inte ens sovit ordentligt. Det är fantastiskt att vara populär, men jag kan säga att nu längtar jag hem. Det är nog nu, säger han till Aftonbladet.

Tar time out

En tid efter vår intervju meddelar managern att Brolle är ”jättesliten” efter allt arbete och att han nu tvingas ta time out på obestämd tid.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!