Favoritskapet tär på Loreen

avTorbjörn Ek

Publicerad:

Sångerskan hårt pressad i Baku

Foto: Filip Meneses
REPADE I NYA KLÄNNINGEN Loreen körde sitt nummer efter att ha isolerat sig från all hysteri runt omkring.

BAKU. Favoritskapet börjar tära på Loreen som ständigt följs av fans och journalister.

– I dag kände jag att jag måste vara för mig själv, jag ville inte ha någon omkring mig, säger den svenska artisten till

Nöjesbladet.

Nu tvingas svensklägret tänka om – i natt iscensatte Christer Björkman sin plan för att hon ska slippa känna pressen.

Foto: Robin Lorentz-Allard
Christer Björkman.

Loreen börjar känna av pressen på riktigt. Hon är storfavorit i årets Eurovision song contest och ständigt påpassad av journalister och fans från hela Europa.

– I dag före repet så kände jag bara att jag måste vara själv, jag vill inte ha nån omkring mig innan jag ställer mig på scenen. Då gick jag åt sidan och satte mig där det var mörkt.

Nära kollaps

Mardrömmen för svensklägret vore en upprepning av Alexander Rybak 2009. Visserligen vann han för Norge men dagarna före finalen var han nära kollaps. Utan förvarning ställde han in samtliga intervjuer och planerade framträdanden bara för att över huvud taget orka ställa sig på scenen.

– Jag upplever ju inte Loreen alls som Rybak. Men vi kommer att supporta henne väldigt mycket mer nu när vi sett hur mycket uppmärksamhet det är runt henne om man jämför med andra artister. Det måste vi ha vaksamhet på. Lite som vi gjorde i Aten med Carola. Att supporta henne med luft så att inte fansen kommer på för nära, säger Christer Björkman

Agerade livvakter

Så blev det också på gårdagskvällens välkomstfest i den officiella festlokalen Euroclub. Christer fanns vid hennes sida hela tiden. Samtidigt fick Rennie Mirro och den svenska kommentatorn Edward af Sillén rycka in som ställföreträdande livvakter och hela tiden se till att Loreen aldrig kände sig trängd.

Trots att hon bara stannade på festen i drygt 20 minuter pustade hon ut efteråt.

– Jag är ganska glad över att jag har mitt team för annars skulle det ha varit kört faktiskt, säger hon.

Publicerad: