TV4 bekräftar: Värvar Petra Mede till storsatsning

”Det lät som ett väldigt, väldigt roligt program”

NÖJE

Petra Medes krav på TV4: rekrytera min kollega.

Tv-profilen tackade ja till att leda konkurrentens nya storsatsning ”Stjärnornas stjärna” – på villkoret att hon fick fortsätta jobba med manusförfattaren Edward af Sillén.

– Jag ville ha honom och han ville ha mig. Hur många gånger får man säga den meningen i livet? säger hon.

1 av 2 | Foto: EMIL NORDIN
Petra Mede

Petra Mede, 47, lämnar SVT för TV4.

Redan den 13 december avslöjade Nöjesbladet att tv-profilen leder storsatsningen ”Stjärnornas stjärna” i kanalen i vår. I programmet tävlar etablerade artister mot varandra genom att sjunga egna versioner av stora hits.

Nu berättar Mede själv om sitt nya uppdrag – men hon ser inte kanalbytet som något dramatiskt.

– Jag fick programidén presenterad för mig och jag tyckte att det lät som ett väldigt, väldigt roligt program, ett program som jag själv skulle vilja se. Jag känner inte att jag lämnar SVT, jag känner att jag går till TV4. Jag har alltid varit frilansare och inte haft något fast kontrakt på SVT. Nu kom det här uppdraget och då ville jag göra det, säger hon.

Får högre lön på TV4

Med flera direktsända galor i ryggen är Mede en av Sveriges mest etablerade programledare. Hon tar emot i en svit på Grand Hotel i Stockholm, skrattar förtjust när hon tittar sig i rummets spegel och kallar in sin stylist för att få håret fixat innan fotograferingen.

Och hon ställde krav på TV4 innan hon tackade ja.

Hon ville fortsätta jobba med vännen och kollegan Edward af Sillén, som bland annat skrivit manus till Guldbaggegalan och Melodifestivalen.

– Det är väldigt betydelsefullt för mig. En väldig trygghet. Jag tror att vi gick hand i hand under hela den här perioden när vi bestämde oss. Vi villkorade varandra lite, jag ville ha honom och han ville ha mig. Hur många gånger får man säga den meningen i livet?

Dessutom resulterar kanalbytet i extra klirr i kassan.

– Ja, det gör det absolut. Naturligtvis. Och det ligger ju i hela sakens natur, att de reklamfinansierade har en annan ekonomi.

”Kul att få betalt”

Hur mycket spelar lönen in när du väljer jobb?

– Oj. I första hand måste jag känna att jag har lust att göra någonting, så jag skulle inte göra något bara för pengar. Men i tredje eller fjärde hand är det såklart väldigt kul att få betalt för det man gör.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet har Tommy Nilsson, 57, Wiktoria Johansson, 21, Linda Pira, 32 och Ola Salo, 40, alla tackat ja till att medverka i ”Stjärnornas stjärna”.

TV4 går ännu inte ut med sändningsdatum, men enligt Nöjesbladets uppgifter kommer ”Stjärnornas stjärna” direktsändas med start lördagen den 17 mars och avslutas lördagen den 5 maj, veckan innan SVT sänder finalen i Eurovision song contest.

5 fredagsprogram vi minns 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM