Oldsbergs hot mot produktionsbolaget: ”Avslöjar i morgon”

Efter en internutredning som visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen har Ingvar Oldsberg sparkats från ”Bingolotto”.

Nu tänker tv-profilen avslöja vad han menar är ”grava historier” om produktionsbolaget under lördagen.

– När Warner attackerar och kommer med ett anfall, då är det läge att replikera, säger Oldsberg till Aftonbladet.

Beskedet om att Ingvar Oldsberg tvingas bort från ”Bingolotto” kom tidigare under fredagen.

En internutredning, som produktionsbolaget Warner Bros genomfört på uppdrag av TV4, har visat på allvarliga arbetsmiljöproblem och Oldsberg får sluta med omedelbar verkan.

När Aftonbladet når Ingvar Oldsberg på fredagskvällen vet han fortfarande inte konkret vad de ”allvarliga arbetsmiljöproblemen” är för något.

– TV4 vet inte heller. Folkspel, som ligger bakom ”Bingolotto”, vet inte. Redaktionen, som ringer till mig hela tiden och undrar vad det är frågan om, vet inte. Det är produktionsbolaget Warner som vet vad det handlar om.

”Jag kommer avslöja det”

Han har inte pratat med någon på produktionsbolaget om utredningen. Varken i dag eller tidigare. Han berättar att ingen som arbetar där har försökt nå honom.

Oldsberg fick reda på att han sparkats via pressmeddelandet som skickades ut.

– Det bryr jag mig inte om. Man vill inte prata med någon som beter sig på det sättet. Warner gömmer sig och är krypskyttar. Jag vet inte om de inte vågar eller vad det är. Men ingen anledning har kommit fram.

Nu tänker Oldsberg gå till motattack.

– Jag har en hel del grejer på det här produktionsbolaget. Jag har i alla fall tre ganska grava historier som jag inte brytt mig om utan låtit passera. Jag kommer avslöja det. Jag avvaktar fram till i morgon, så att man lugnt och sansat kan sammanfatta vad mitt angrepp är på Warner.

”Läge att replikera”

Vad är det för typ av historier?

– Det kan jag inte säga förrän jag gör det. Det är personalfrågor, så mycket kan jag säga.

Har personal behandlats illa?

– Yes. Och i något fall väldigt illa.

På vilket sätt har man behandlat personalen illa?

– Nu kommer du vidare… Med all respekt, jobbar ni med det så försöker ni komma vidare och det förstår jag, men det är personal som har behandlats illa. Jag själv har också det. Det ska jag ta upp.

Har du pratat med Warner om dina historier tidigare?

– Nej, jag har inte velat gå ut med det av förklarliga skäl. Men när Warner attackerar och kommer med ett anfall, då är det läge att replikera.

”Vi står bakom beslutet”

Aftonbladet har varit i kontakt med produktionslaget som hänvisar till Folkspel och TV4.

Tidigare har Åsa Barsness, kommunikations- och HR-direktör på Bonnier Broadcasting och TV4, sagt att kanalen står bakom beslutet.

– Det här är tråkigt, men vi står helt bakom beslutet. Situationen som beskrivs i produktionsbolagets utredning är allvarlig, men vi kan inte kommentera mer än så.

Nu säger hon i ett mejl till Aftonbladet att de inte kan ”precisera mer i media eftersom det handlar om ett personalärende och av integritetsskäl inte kan gå in i detaljer”.

– Situationen är tillräckligt allvarlig för att fatta det här beslutet och med kort varsel byta programledare, men jag vill som sagt inte gå in i några detaljer, fortsätter hon.

Folkspels vd Hans Sahlin kommenterade beskedet på följande vis i pressmeddelandet som skickades ut under dagen:

– Tillsammans med TV4 har vi fattat beslutet att byta programledare efter att uppgifter om allvarliga arbetsmiljöproblem konstaterats. Av respekt för alla inblandade, och på grund av att detta i grunden är ett personalärende, kan jag inte gå in på närmare detaljer.

Publisert:

LÄS VIDARE