Nöje

”Det är hätsk stämning”

Av: 

Emily Asserbäck

Lotta Glimstedt

NÖJE

Biljettföretag: Bra med lagstiftning

De tunga biljettaktörerna välkomnar politikernas förslag om att stoppa biljetthajar.

– Det får inte bara bli ett politiskt utspel, säger Mats Brandt, vd på Ticnet.

Nöjesbladet har under en längre tid granskat svarta börsen-marknaden för konsertbiljetter.

I gårdagens tidning krävde socialdemokraterna Leif Pagrotsky, Thomas Bodström och Eva Sonidsson en hårdare lagstiftning mot ockerpriserna. Något som välkomnas av branschen.

– Vi är positiva till en lagstiftning, om den fungerar. Det får inte bara bli ett politiskt utspel, man måste kunna tro på att om jag bryter mot en ny lagstiftning är risken att jag åker dit påtaglig. Annars blir det bara ett slag i luften, säger Mats Brandt, vd för Ticnet.

”Bör vara fängelse”

Politikerna vill att straffen ska vara kännbara.

– Är det fängelse i snatteriskalan så bör det ju vara fängelse även här, sa Thomas Bodström till Nöjesbladet i går.

”Väldigt arga”

Ticnet och CTS Eventim har länge arbetat för att få bukt med att enskilda aktörer köper upp massvis med biljetter och säljer vidare till skyhöga priser.

– Våra aktiviteter har gjort dem väldigt arga. De ringer hit och skäller ut vår personal och skickar ut mejl till sina kunder och säger att Eventim har gjort det svårt för dem. Det är lite hätsk stämning, säger Lars Aadde, vd på CTS Eventim.

Enligt Mats Brandt är personliga biljetter till sport- och kulturevenemang det enda sättet att stoppa svarta börsen-marknaden. Men han ser det som en sista utväg.

– Med personliga biljetter blir det tvärstopp. Men det skulle bli krångligt och kostnaderna kommer att stiga. Det kommer också att öka besväret för hela publiken, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Årets trender hos Åhléns – fynda inredning, kläder och skor här

Åhléns

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje