Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

– Jag blev full med mamma

Av: 

Susanne Nylén

NÖJE

Göteborg. Shirley Clamp förfasar sig över att hon framstår som så präktig.

Men skrapar man på ytan i ett tufft förhör kommer det upp lite hemligheter till ytan.

Och underliga barndomsminnen.

– Första gången jag blev full var tillsammans med min mamma, säger hon.

Ärligt talat Shirley, ”Med hjärtat fyllt av ljus” är ju en ballad igen?

– Jag var helt säker på att jag skulle göra en up tempo-låt nu om jag ställde upp. Men så fick jag höra den här låten och älskar den. Efter mammaledigheten kändes den väldigt mycket jag.

Förutom julskivan så har dina skivor inte sålt så bra efter Melodifestivalen senast du var med 2005. Är detta ett strategiskt karriärsdrag att vara med igen?

– Det är väldigt viktigt för mig att få jobba och jag vore ju korkad om jag sa nej till det största sammanhanget man kan vara med i. Det här är det enda sättet att få fäste med sin låt i Sverige. Men tävlingsmomentet känns läskigt.

Borde du inte ha väntat lite till?

– Jag sa det när jag klev av scenen 2005 att nu får jag ta en paus så det inte blir för mycket jag. Nu har jag landat i mig själv. Och det var här jag en gång slog igenom och folk blev intresserade av mig. Det ska bli spännande att se om jag fortfarande har den publiken med mig.

”Skulle bli chockad”

Hur viktigt är det att vinna?

– Inte viktigt alls. Det är flickor som är mycket yngre som sjunger i Eurovision. Det är skoj att bara vara med i Sverige. Jag skulle bli helt chockad om jag vann. På senare år har man ju undrat vad de egentligen röstar på i Eurovision.

Okej, slut på schlagersnacket nu. När var du full senast?

– Oj, det var längesedan eftersom jag födde barn i somras och ammar. Det äckligaste som finns är ju när man blandat sprit, öl och vin och vaknar på morgonen och mår illa.

Hur mycket har du fått ligga på grund av musiken?

– Oj, jag är ju så jädra ordentlig! Jag träffade min sambo samma år jag slog igenom. Vi hade börjat dejta och skulle höras veckan efter den delfinalen och då var jag typ kändis plötsligt. Så dejtingstadiet gick snabbt.

Hur rik är du?

– Jag har absolut inte hål i byxorna och för första gången i mitt liv är jag rik på så mycket annat. Men vi har precis köpt ett hus i Stockholm med sex rum.

Plats för fler barn alltså?

– Ja, men än så länge har Daniel ett spelrum och jag ett egorum där jag kan gå in och titta på mina guldskivor och ta kort på mig själv.

Vilken är den värsta smärta du upplevt?

– När jag fick ett jättekraftigt migränanfall. Mamma trodde jag hade fått en hjärnblödning och var jätteorolig. Jag fick åka ambulans och röntgas innan de gav mig medicin. Då släppte det på 20 minuter. Men den värken gjorde att föda barn kändes som a piece of cake.

Taxi med Nanne

När sa du senast ”Men vet du inte vem jag är”?

– Det har jag aldrig sagt, förutom på skämt. Det var ganska roligt när jag åkte taxi med Nanne efter ett gig och chauffören satt och pratade om hur mycket han älskade henne som artist. Nanne tyckte det blev lite jobbigt med den ojämna fördelningen och sa att vi har ju en stjärna till i bilen – Shirley Clamp. Han tittade på mig i backspegeln där jag satt osminkad med tofs, och Nanne var fixad som alltid. Han svarade att det där är inte Shirley, jag har en massa bilder på henne hemma och hon är skitsnygg.

”Ska vara trevliga”

När ville du senast slå någon på käften?

– När någon som jobbar i en butik är otrevlig. De är servicemänniskor och deras jobb är att vara trevliga! Då brukar jag säga lite sarkastiskt att de valt helt fel yrke.

Du träffade din pappa för första gången på många år strax efter genombrottet. Hur är er kontakt i dag?

– Vi har inte mer eller mindre kontakt än sedan jag var 14 år. Han ringde förrförra julen och då sa jag att jag var gravid. Sedan dess har han inte hört av sig och han vet väl att det tar nio månader och kan räkna hoppas jag.

Har du någon gång varit när döden?

– Jag har ju ansträngningsastma och spelade basket som liten. Mitt under en match slutade jag andas och segnade i hop. Alla andra fick panik men mamma var van och la mig på rätt sätt så jag bärjade andas igen. Jag har slutat andas ett par minuter och tuppat av flera gånger. Men det är under kontroll.

Köpte vinflaska

Minns du din första fylla?

– Det var med min mamma! Jag var typ 17 och berättade att jag smakat på sprit hemma hos en kompis. Då köpte hon en vinflaska och sa om jag nu så gärna ville testa att bli full skulle hon vara med. Den där omvända psykologin ska jag testa på min dotter också.

När förlorade du oskulden?

– Jag var 16 år och jag tyckte så mycket om honom. Vi var faktiskt tillsammans i ett och ett halvt år men det tog tre månader innan jag vågade ligga med honom.

Du ammade precis före intervjun. Kommer dina bröst växa i direktsändning i kväll?

– Det där har jag aldrig fattat. Det är ju inte så att brösten bara blir megastora helt plötsligt. Men jag trodde faktiskt på det där innan jag själv fick barn.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen