Han ber Hollywood att dra åt helvete

Kevin Spacey kommer inte tillbaka till Hollywood.

I och med succéserien "House of cards" lägger han filmkarriären bakom sig.

– Såvida det inte är Martin Scorsese, och en riktigt viktig roll, så dra åt helvete, säger han.

Kevin Spacey, 54, har en lång och framgångsrik filmkarriär bakom sig. Bland annat har han vunnit två Oscarstatyetter, för "The usual supsects" och "American beauty".

Men får man tro stjärnan själv kommer det inte bli några fler långfilmer.

– Såvida det inte är Martin Scorsese, och en riktigt viktig roll, så dra åt helvete. Jag kommer inte spela någons bror. Jag kommer spela någons chef, säger han till The Hollywood Reporter.

”Folk trodde jag var galen”

Trots succén med serien "House of cards" kan Kevin Spacey inte svära på i vilken riktning han tänker ta sin karriär.

– Folk trodde att jag var galen för elva år sean när jag flyttade till London och startade ett teaterbolag. "Vad gör han? Han är galen." Folk trodde vi var galna när vi gjorde överenskommelsen för "House of cards". "De är galna, det kommer aldrig att fungera". Jag är van vid att människor tro att jag är tokig. Och vet du vad? Jag älskar det, säger han.

Här är ”House of cards” huvudpersoner

Kevin Spacey spelar kongressledamoten Francis Underwood. Han nätverkar, ljuger och smider lömska planer, allt för att klättra vidare i karriären och för att hämnas för att han inte blev USA:s utrikesminister. Spacey är medproducent till tv-serien.

Robin Wright spelar hans fru Claire Underwood. Hon är lobbyist i miljöfrågor och hennes intressen korsar stundtals makens politiska uppdrag. Har haft en romans med en hipp New York-fotograf.

Kate Mara spelar Zoe Barnes, undersökande politisk reporter, först för The Washington Herald, sedan för Slugline. Använder ofta i hemlighet Francis Underwood som källa. Och har en sexuell relation med honom.

Publisert: