Så många plus får klänningarna

Silvia

Fullpott för drottning Silvia som får bära hela glamourfaktorn på sina axlar i avsaknaden av båda döttrarna denna Nobeldag. Men som hon gör det!

I sedvanlig ordning backar hon inte när det kommer till färg. Starka färger klär henne och den här hallonröda nyansen blir till perfektion tillsammans med hennes mörka hår och ögon. Lägg därtill axelparti och urringning med gnistrande stenar, klädsamma volanger (för mycket hade känts barnsligt) och perfekt kroppsnära siluett. Man har markerat midjan på ett ovanligt delikat sätt. Dessutom är det här en favorit i repris som hon burit förr, vilket också känns rätt i tiden. Smyckena hon bär väljs naturligtvis med stor omsorg och även där gör hon som vanligt inga misstag med Drottning Sofias diadem som kronjuvel på toppen.

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Jenny Munro

Oerhört fantastiskt liv! Hade önskat att hon valt en lite ljusare färgnyans för att mönstret på bröstet skulle framgå ännu mer. Men oj vilka vackra detaljer. I övrigt enkel klänning med fint fall. Elegant!

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Annie Lööf

Den här klänningen delar mig itu. Jag tycker livet är fantastiskt med ena axeln bar medan det nertill blir lite plumpt. Det blir lite väl flamenco-klänning av det nertill men som helhet är det här en av Annies bästa val.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Prinsessan Christina

Här sprakar det till lite. Jag hade hoppats att fler valt stenar och blingbling till Nobel så tack Christina för att du ger oss lite flärd på plaggen. Grått är passande till prinsessans ljusa färger men som helhet så hade jag önskat mig mer. Kors-smycket drar också ner looken en hel del.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Jessica Gedin

Avantgarde-explosion! Jessica Gerdin visar att hon har koll på mode och kultur och kör en så kallad "svår" look i helsvart. Väldigt effektfullt och coolt. Kul med något som sticker ut.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Victoria Dyring

Roligt val! Plommonfärgat, med skinnurringning och puffärm. Det låter kanske helgalet men det ser fantastiskt ut. Skinnlivet fram bryter av på ett tufft men elegant sätt och tre-kvarts-ärmen känns ovanligt het.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Anna Hedenmo

Jag har oerhört svårt för boleros och det här är inget undantag. Klänningen i sig och materialet i sig är väldigt effektfullt i gnistrande blått men boleron i samma modell förstör helheten och gör att siluetten blir boxig.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Anna Maria Corazza Bildt

Nej men Maria, nu blir jag besviken. Du är alldeles för lågmäld! Corazza brukar vara den enda som ger en liten energikick med galna färger och sprakande klänningsmodeller. Å andra, energin den har hon verkligen ändå. Frisyren är banne mig fantastisk och axelbanden är riktigt vackra! Dessutom berättade hon att hon köpt klänningen på rea. Bara det är värt en SKÅL!

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Joy Hirsch

Wow! Snacka om läcker färg! Precis som drottning Silvia så klär Hirsch i starka färger och jag älskar den här assymmetriska modellen. Både elegant sval och kaxig på samma gång. Tjusigt med lite extra släp också.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Eva Schwarz Grimaldi

Mönstrat på galak har en tendens att kännas lite barnsligt och det här är inget undantag. Själva modellen i sig är också rätt trist och känns inte speciellt kvinnlig. Däremot har hon klockren accessoarer, både den silvriga halsduken och clutchen (väskan) är perfekta.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Lotta Edholm

Lotta har tagit fasta på pälstrenden som råder och även fixat en klänning som känns modern i och med den asymmetriska modellen. Jag gissar att den är axelbandslös och det är ju lite modigt i Nobel-sammanhang. Färgen…mja…känns mer semester i Grekland än december-blå.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Klara Sydhoff Haugen

Meeejauuu…både tatueringar och djurprint på Nobel. Vem har sett det här innan!? Ingen skulle jag tro. Därför applåderar jag det lite extra. Skoj med någon som vågar bryta traditionen utan att för den skull vara smaklös. Det här är både modernt och coolt samtidigt som det är klädsamt.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Annika Levin

Heja! Oerhört tjusig klänning, tvådelat är oerhört trendigt och just mixen av den här lite aprikosa tonen till svart känns väldigt aktuell. I och med att materialet är något stelt så blir det också en härlig effekt i hur klänningen faller.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Lena Adelsohn Liljeroth

Åh så elegant! Adelsohn Liljeroth är en av mina Nobel-favoriter, år efter år visar hon upp roliga val med fin känsla. Det här ser ut som en vintageklänning dessutom vilket på något sätt gör den extra spännande. Fint hur hon och maken matchar gult ihop.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Ebba von Sydow

Ebba är den enda jag sett ikväll som kört på metallic och silver, en stor trend just nu. Tjusigt liv som skapar effekt. Dessutom enkel men ändå väldigt fin frisyr som verkligen lirar bra till Nobel.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Karin Hägglund

Jag gillar de här lite delikata stenarna som är isydda i Karins klänning. De är lite lagom sådär, de blingar utan att vara in-your-face! Den röda färgen är väldigt passande både för Nobel och för valfri julfest!

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN