Såg för kinesisk ut – tvingades operera sig

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Amerikanska nyhetsankaret Julie Chen talar ut om kravet

Julie Chen har varit nyhetsankare, producent på CBS och programledare för ”Big Brother”. Nu arbetar hon som programledare för ”The Talk”.
Foto: CBS
Julie Chen har varit nyhetsankare, producent på CBS och programledare för ”Big Brother”. Nu arbetar hon som programledare för ”The Talk”.

Hennes dröm var att bli nyhetsankare i tv.

Men redan vid 25 års ålder fick hon domen – hon såg för kinesisk ut för amerikansk tv.

– Det var som att få en kniv i hjärtat, säger Julie Chen som tvingades operera sina ögon.

Det var i rollen som programledare för tv-programmet ”The Talk” som Julie Chen avslöjade operationen. Som lokalreporter fick hon fick höra att hon aldrig skulle lyckas bli nyhetsankare på grund av sina asiatiska ögon.

– Det var som att få en kniv i hjärtat. Min dröm var att bli nyhetsankare för en stor kanal och om jag inte ens kunde bli nyhetsankare i Dayton, Ohio, hur skulle jag någonsin kunna ta mig till New York? säger hon i ”The Talk”, enligt Huffington Post.

”En hjälte”

Senare fick hon höra samma sak från hennes agent.

– Jag kan inte representera dig om du inte gör ögonen större, sa hennes agent berättar hon i tv-programmet ”The Talk”.

Påtryckningarna fick Julie Chen att slutligen operera ansiktet för att se mindre kinesiskt ut.

Hon berättar att hon inte ångrar plastikoperationen men undrar hur hennes karriär hade sett ut om hon inte förstorat ögonen.

Hennes bekännelse väcker känslor, skriver Huffington Post. Det asiat-amerikanska journalistförbundet, AAJA, berömmer henne för att hon berättar sin historia medan flera på sociala medier kritiserar henne.

”Du är en hjälte. Lär alla asiatiska flickor att om en vit man säger att du är för asiatisk så är det bara att bli mindre asiatisk!”, skriver den något ironiska John Kim på Twitter.

Publicerad: