Anders Bagge: Ska springa Stockholm Marathon

Stjärnans mål – att rasa i vikt till sommaren

1 av 3
NÖJE

Vågen visade 112 kilo i julas.

Nu har ”Idol”-domaren Anders Bagge bestämt sig: när han gifter sig med Johanna Lind i sommar ska han väga 90 kilo.

– Min energi har inte varit på topp det senaste året. Den vill jag få tillbaka, säger han till Nöjesbladet.

I januari fyllde populäre ”Idol”-domaren Anders Bagge 50 år. Han ville låta den dagen passera, sedan skulle han ta tag i sitt ohälsosamma liv som varit fyllt av god mat, gräddiga såser och minimalt med träning. För ett par veckor sedan publicerade han en bild på Instagram på en våg med texten ”Nu börjar min resa... neråt”.

– Jag vägde 112 kilo i julas och den 19 februari började jag min viktresa. Jag har bestämt mig för att gå ner till 90 kilo när jag och Johanna gifter oss i augusti, säger Anders till Nöjesbladet.

Fästmön Johanna Lind, hudterapeut och entreprenör, stöttar sin blivande man, men vill inte att han ska gå ner för mycket.

– Hon säger att hon älskar min kropp så jag får vara försiktig så jag inte tappar för mycket. Men nu ska det bli nyttig mat.

Har inte haft matkoma – på tre veckor

Anders har tagit hjälp av ett vanligt viktminskningsprogram och poängterar att han inte gör det här av någon fåfänga. Det viktiga för honom är hur han mår.

– Min energi har inte varit på topp det senaste året. Den vill jag få tillbaka. Och det viktiga med det här är att jag INTE bantar. Det här är en livsförändring och jag har nu hållit på i tre veckor och inte haft matkoma en enda gång utan jag mår bra, förklarar Anders.

Vad inte många vet är att Anders var i toppform som ung.

Ska ställa upp i Stockholm Marathon

– Jag kunde spela tennis, sen cykla till fotbollsträningen och jag höll på med friidrott. Men när jag var i 25-årsåldern så dog det och nu har jag varit stillasittande i tjugofem år. Nu ska jag börja gå mycket och småjogga och träna på gym, men ganska lätt till en början.

Och det finns även ett storslaget mål långt fram:

– När jag är 53, om tre år alltså, då ska jag stå på startlinjen till Stockholm Marathon. Sen om jag klarar det är en annan sak, men jag ska ställa upp och försöka, säger Bagge som på stående fot erbjuder sig att slå vad om 100 kronor.

Men först ska Anders alltså gifta sig i sommar och då ska han ha tappat 16 kilo från dagens 106,1.

Anders Bagge, så blev han folkets favorit 00:52
ARTIKELN HANDLAR OM

Idol