R Kelly får mig att vilja bränna upp mina trosor

Foto: Årets julklapp? Till vissa utgåvor av ”Black panties” får man en liten svart spetstrosa på köpet.
NÖJE

På 70-talet brände kvinnor sin bh.

R Kelly får mig att vilja bränna upp alla mina svarta trosor.

Sex säljer, sägs det. Om det stämmer borde R Kellys ”Black panties” sälja platina gånger liggande åtta.

På det vanliga omslaget sitter en fullt påklädd Kelly och spelar fiol på en kvinna endast iförd svarta trosor. På deluxeomslaget ligger 46-åringen omgiven av unga, trosbeklädda anonyma kvinnor.

Och låttexterna tar det ett steg längre. Steget in innanför trosorna.

Han vill inte bara att jag ska visa min fitta för honom (”Show ya pussy”, bonusspår på deluxe-varianten) utan han vill till och med gifta sig med den (”Marry the pussy”).
 

På R Kellys hemsida blackpantiesdropping.com kan man välja trosmodell (med strumpebands­hållare, rosetter, diamanter etc) och ett tryck (”I’m a flirt”, ”Ghetto queen”, ”Cookie” …) och sen ladda upp trosan på sin Facebooksida. Tänk klassisk klippdocka, förutom att det inte finns en docka och att det enda plagget du har att leka med är en trosa.

Det är så mycket och övertydligt sex och sådan skamlös sexism att det tar en genväg förbi det provokativa och chockerande och i stället stannar på stationen Skrattretande Buskis (som Per Magnusson delvis håller med om i sin recension av skivan).
 

Är det ett skämt? R Kelly skojade ju trots allt till det i ”Saturday night live” tillsammans med Lady ­Gaga nyligen. Eller är det en samtidskommentar menad att blottlägga absurditeten i vårt rådande porr­ideal?

Den enda rimliga förklaringen är att ”Black panties” är ett ­noga framtaget vapen mot ­världens överbefolkning .

För R Kellys explicita serenader till mitt könsorgan – hur vackert han än sjunger – får mig inte alls ”in the mood”. De får mig att överväga ett liv i evigt celibat.

ARTIKELN HANDLAR OM