Kändisparet stod för årets största bottennapp i ”På spåret”

Foto: CAROLINA BYRMO
Malou von Sivers och Sigge Eklund mötte Martina Haag och Peter Magnusson.

De gjorde ingen större succé förra säsongen.

Nu svarade Sigge Eklund och Malou von Sivers för den här säsongens värsta bottennapp.

Helt borta på resmålen, svaga på frågorna.

En hel del läsare gillade min jämförelse förra veckan, att nya paret Johar Bendjelloul/Josefin Johansson satsade på samma tokoffensiv som fotbollslaget Manchester United när de var som bäst.

För att fortsätta i samma spår:

Denna fredags match var i så fall mer som en allsvensk serielunksmatch mellan tråklagen AIK och Örebro, där det ena laget ändå tofflar in ett segermål strax efter paus.

Tråkigaste matchen i år faktiskt. Inte så jäkla kul resmål (Singapore, Lund, Göteborg), ingen spänning och absolut ingen spirituell stämning i dressinen, där Sigge Eklund och Malou von Sivers inte lyckades med mycket över huvud taget. Svaga fyra poäng på de två första resmålen. Sedan gissade de bort sig totalt.

– Jag var lite het, erkände Malou von Sivers, som ryckte på tio poäng och trodde att resan till Göteborg gick till Uppsala.

De var svaga på frågorna också, fick bara enstaka poäng, utom på sista musikfrågan där de kunde Laleh och gissade att introt var något som spelas och sjungs när IFK Göteborg spelar. Hade de inte tagit full pott på Listan, hade slutpoängen blivit pinsamt låg.

Martina Haag har tidigare vunnit ”På spåret” ihop med exmaken Erik Haag. Peter Magnusson har tidigare tävlat ihop med Petra Mede. Det gick sådär. Nu imponerade de med att ta åtta poäng på två av resmålen. Det känns som att de har bra chans att gå vidare från den här gruppen, där nykomlingarna Marianne Ahrne och Anders ”Ankan” Johansson nästa fredag möter Eklund/von Sivers.

Så bra var lagen:

Martina Haag/Peter Magnusson

Hon är skådespelerska men, under senare år, ännu mer författare. ”Det är något som inte stämmer”, väldigt uppmärksammad roman inspirerad av verkliga händelser, är en av senare års största framgångar. Han är komiker och skådespelare, i filmer och tv-serier, som han inte sällan har skrivit själv. Vann på 26 poäng.

Sigge Eklund/Malou von Sivers

Han är författare och podcastare, hon välkänd profil med eget program i TV4. Hade bättre kemi ihop i fjol när de vann en match (mot svaga Kakan Hermansson och hennes pappa) coh förlorade stort mot blivande vinnarna Johan Hilton/Kristin Lundell. Förlorade på svaga 20 poäng.

Så bra var musiken:

Ola Magnell. En av landets mest omtyckta singer-songwriters på 1970-talet med låtar som ”Påtalåten” och ”Kliff”. En del av proggrörelsen, även om han kanske inte tillhörde den mest politiska grenen av den.

Kristian Luuk var helt i extas när han i inledningen nästan skrek Ingen mindre än Ola Magnell. Alltså, det blir bra, det blir bra, oooh, en legend från 70-talet. Magisk röst.

Och så sjöng Magnell Tom Pettys (1950-2017) ”Learning to fly” på ett tämligen gräsligt sätt. Fast han räddade äran med en klart godkänd version av Lalehs ”En stund på jorden” i programmets andra musikfråga.

Kvällens snabba replik: Det är en vanlig resa som många svenskar gör. Fredrik Lindström kommenterar det faktum att Martina Haag och Peter Magnusson lärde känna varandra när de åkte för att vara gäster i Parneviks TV 3-program.

Hela säsongens otyg: Att ställa en musikfråga, låta artisten sjunga – och sedan ändra förutsättningarna. I första musikfrågan fick deltagarna då plötsligt veta att rätta svaret på den korta musiksnutten var en kvinnlig hip hop-stjärna. Varför inte säga det från början?

avJan-Olov Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM