Thorleifs sångare Thorleif Torstensson död i sviterna av covid-19

Blev 71 år gammal

Thorleifs sångare, dansbandsstjärnan Thorleif Torstensson, är död.

Det uppger familjen i ett uttalande via skivbolaget Warner Music.

”Det är med stor sorg som Thorleif Torstenssons familj härmed meddelar att han i dag den 10 januari 2021, i sviterna av covid, stilla somnat in omgiven av sina nära och kära.”

I uttalandet tackar familjen också personalen som vårdade honom på IVA på Halmstad sjukhus, något Expressen först skrev om.

”Han var en enormt varm och kärleksfull person och har genom musiken skänkt glädje och tröst till många många människor. Vi ber er respektera familjens behov av att i ro få sörja vår djupt älskade make, pappa, morfar, farfar och svärfar. Vårt innerliga tack till personalen som vårdade honom på IVA på Halmstad sjukhus”, säger familjen i ett uttalande till Aftonbladet via skivbolaget Warner Music.

En vecka på sjukhus

Thorleif Torstensson blev 71 år gammal.

Niels Kvistborg, Thorleifs manager, säger till Aftonbladet att Thorleif Torstensson låg på sjukhuset i Halmstad en vecka innan han gick bort.

Dansbandet Thorleifs, med Thorleif Torstensson som sångare och saxofonist, var bland de största på dansbandsscenen och bildades 1962 i hans pojkrum i Klavreström i Småland. De var aktiva fram till 2012.

Flera hitlåtar

”Gråt inga tårar”, ”Och du tände stjärnorna”, ”Med dej vill jag leva” och ”Tre gringos” som de gjorde tillsammans med Just D är några av deras mest kända låtar. 2009 tävlade Thorleifs i Melodifestivalen med bidraget ”Sweet kissin' in the moonlight”.

2019 gifte han sig med livskamraten Lisbeth.

Flera av hans tidigare dansbandskollegor sörjer nu hans bortgång, läs mer här.

Thorleif Torstensson under Dansbandsveckan i Malung 2012.
Thorleif Torstensson under Dansbandsveckan i Malung 2012.
Publisert:

LÄS VIDARE