Runar Sögaard

Avslöjar: Nu blir Runar Sögaards självbiografi film

”Carola får gärna sitta bredvid mig på premiären”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Runar Sögaards liv blir film.

Den förra predikanten har sålt filmrättigheterna till sin självbiografi – och även exhustrun Carola kommer figurera i filmen.

– Även fast äktenskapet upphörde så blev Runar och Carola ett begrepp och vi har en son som är alldeles magisk, så det limmet mellan oss kommer aldrig försvinna, så är det bara, säger han.

Runar Sögaards, 53, självbiografi slog ner som en bomb i kändis-Sverige när den släpptes i oktober och nu kan Aftonbladet avslöja att boken också ska bli film.

– De har köpt rättigheterna till filmmanuset på min biografi så på den vägen är det, säger Runar.

Runar Sögaard firar att han sålt filmrättigheterna till sin självbiografi

Förvånad över Carolas ilska

Runar Sögaards självbiografi ”Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem” ska bli film

Det har gått några veckor sedan mötet då alla dokument undertecknades, men han är fortfarande omtumlad.

– Det har inte gått upp för mig helt ännu, jag försöker fortfarande få det hela att sjunka in. Men filmavtalet är påskrivet.

Det är produktionsbolaget Made by T och filmproducenten Therese Anselmsson som köpt option på filmrättigheterna. Hon har tidigare producerat uppmärksammade filmerna ”Same same” och ”Pool” och Runar berättar att tanken är att filmen ska bli en förhöjd och lite tillskruvad berättelse med överdrivna karaktärer, men skildrade med värme, ärlighet och respekt.

Jag tror att många undrar om det går att göra filmen om Runar, utan att samtidigt göra filmen om Runar och Carola?

– Det var min första fråga och det är klart att svaret som jag fick var både ja och nej. Självfallet var det ju 13 år av mitt liv och även fast äktenskapet upphörde så blev Runar och Carola ett begrepp och vi har en son som är alldeles magisk, så det limmet mellan oss kommer aldrig försvinna, så är det bara.

Carola Häggkvist, 54, som var gift med Runar mellan 1990 och 2000 har vägrat att läsa självbiografin ”Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem”. I samband med att boken uppmärksammades förra hösten skrev hon på Instagram om tiden efter skilsmässan:

”Det nästkommande decenniet med ett gemensamt barn och ett uppbrott var de värsta och mest smärtsamma åren jag någonsin varit med om i mitt liv.”

Vill ha med Carola på premiären

Carola reagerade ju väldigt starkt på självbiografin när den kom, du är inte orolig att hon ska bli ännu argare om hon också riskerar att figurera i en film om dig?

– Jag blev väldigt tagen på sängen och förvånad av den reaktion som kom där, i synnerhet i och med att hon inte har läst boken. Men i efterhand har jag fått tusentals mejl och meddelanden väldigt många från Carola-fans där de betonar att jag omtalar henne med både värme och ömhet, säger Runar.

”Jag hoppas att det ska vara frid och fröjd och massa kärlek och en lång stor kram. Och hon får gärna sitta bredvid mig på biopremiären” Runar Sögaard om att exhustrun Carola Häggkvist lär figurera i filmen om hans liv.
Carola och Runar 1996, när Gyllene Tider spelade på Stadion i Stockholm.

– Hennes utspel då kunde jag inte påverka, hennes eventuella utspel eller inte utspel nu kan jag inte heller påverka. Vi har ju en magisk son tillsammans och jag har den grundsynen att jag inte vill vara del i nån pajkastning, varför jag bestämde mig att inte bemöta eller kommentera hennes utspel. Jag hoppas att det ska vara frid och fröjd och massa kärlek och en lång stor kram. Och hon får gärna sitta bredvid mig på biopremiären.

Väntar på hovrättsdomen

Mitt i glädjekänslorna kring filmkontraktet väntar Runar Sögaard också på besked från hovrätten. I februari 2019 dömdes han till fängelse för grovt bokföringsbrott och skattebrott men överklagade och rättegången i hovrätten har nyligen avslutats. Men han säger sig inte vara nervös:

– Nej, inte alls. Jag har en bra magkänsla och har varit så lättad och glad över att jag äntligen har fått berätta vad som var fakta och vad som var verklighet. Och det har också framkommit saker i hovrätten som gör att om det inte skulle gå som jag tror så har vi också en väldigt tydlig väg till nästa instans.

”Jag hoppas att rättvisan ska segra”. Runar Sögaard om hovrättsdomen som väntas komma i dagarna.

Så om hovrätten går på åklagarens linje så kommer du överklaga?

– Ja, i vanliga fall brukar ju inte Högsta domstolen ta upp alla fall, men i den här saken är det så mycket som gör att det finns ett par livlinor som är väldigt tydliga. Men jag tror och hoppas att rättvisan ska segra och att sanningen ska segra, det har alltid varit mina deviser.

Aftonbladet har sökt Carola Häggkvist, men hennes presskontakt hälsar via sms:

”Carola är inte intresserad av att ge en kommentar.”

ANNONS

Imorgon är det Mumindagen - fira det genom att köpa muggen ABC hos Cervera!

Extern länk från Cervera

Köp här!


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Runar Sögaard nekades byte av cell i fängelset – hotade personal: ”Inte meningen”

ÄMNEN I ARTIKELN

Runar Sögaard

Carola Häggkvist