Nöje

Så minns vi nöjesåret 2020 - från bebislycka till tavelbråk

Aftonbladet nöje listar höjdpunkterna månad för månad

Av: 

Natalie Demirian

Rosanna Berg

NÖJE

2020 var året då nöjeslivet dog.

Nja, bara delvis.

Det hände en hel del annat under det här pandemiåret ändå.

Här är nöjeshändelserna vi minns.

Januari

Lotta Engberg och Mikael ”Soldoktorn” Sandström.

Lotta Engberg och ”Soldoktorns” kärlekssaga började

Det var i en intervju med Aftonbladet som Lotta Engberg sa att hon är nyfiken på Mikael ”Soldoktorn” Sandström och skulle kunna tänka sig att gå på en dejt om han ringde. De blev officiellt ett par några månader senare.

Cameron Diaz babylycka

Cameron Diaz och Benji Madden meddelade att de blivit föräldrar för första gången när dottern Raddix Madden kom till världen. Paret hade lyckats hålla graviditeten hemlig.

”Hon har omedelbart fångat våra hjärtan och fulländat vår familj”, skrev Hollywoodstjärnan Diaz i ett inlägg på Instagram.

Levan Akins ”And then we danced” tog hem fyra guldbaggar 2020.

”And then we danced” vann fyra guldbaggar

Storfavoriten höll för trycket. Levan Akins georgiska dansdrama ”And then we danced” tog hem fyra priser på Guldbaggegalan, bland annat för bästa film.

Februari

”Parasit” skrev historia på Oscarsgalan

Det skrevs historia under Oscarsgalan. För första gången blev galans största vinnare en film som inte är på engelska – sydkoreanska ”Parasit”.

Några andra Oscarsvinnare var Brad Pitt, Joaquin Phoenix, Laura Dern och Renée Zellweger.

Kirk Douglas dog 103 år gammal

Skådespelaren känd för sina insatser i storfilmer som ”Spartacus” och ”Ärans väg” dog 103 år gammal.

”För världen var han en legend, en skådespelare från guldåldern för filmer som levde långt in i hans gyllene år. En humanitär vars engagemang för rättvisa och det han trodde på satt en standard för oss alla att sträva efter”, skrev sonen Michael Douglas, på sin Instagram.

Programledaren Caroline Flack dog

Den brittiske programledaren Caroline Flack, som bland annat hade programlett ”Love island UK” och ”The X Factor” hittades död.

Familjen bekräftade att 40-åringen hade begått självmord.

Thorsten Flinck diskades från Melodifestivalen 2020

Thorsten Flinck diskades från Melodifestivalen

Beskedet att Thorsten Flinck skulle diskas kom bara en vecka innan han skulle ha medverkat i den andra delfinalen av Melodifestivalen.

Anledningen var att SVT fick kännedom om att Flinck stod åtalad för olaga hot och skadegörelse.

Skandalkantad säsong av ”Big brother”

Dokusåpaprogrammet ”Big brother” gjorde comeback i rutan med den kanske mest skandalomsusade säsongen någonsin. Deltagare skickades ut, nazitatueringar täcktes över, varningar utdelades och deltagare lämnade på löpande band.

– Nu ska man ta in så mycket trasiga människor som möjligt för att få den bästa dynamiken i tv, var psykologen Eva Rusz hårda kritik mot produktionen.

Deltagaren Isabel Pereira fick lämna huset efter att ha uttryckt sig kränkande om judar. Senare samma dag kastades även Kim Kamal ut ur huset av samma anledning.

”Efter att vi nu noggrant har gått igenom hela Kim och Isabels samtal står det klart att Kim också tvingas lämna programmet”, skrev Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4.

Även Sami Jakobsson, som senare vann hela tävlingen, varnades av produktionen efter han kallat ett ägg för ”zigenare”, för att nämna några av de många skandalerna.

Sami Jakobsson i ”Big brother” 2020

Pop Smoke mördades, 20 år gammal

Den amerikanska rapparen Bashar Barakah Jackson, mer känd under artistnamnet Pop Smoke, sköts till döds i sitt hem, bara 20 år gammal. Hans musik gjorde under resten av året stor succé på topplistorna.

Samir Badran friade till flickvännen i direktsändning

Mitt under direktsändningen av ”Talang” gick Samir Badran fram till sin flickvän Julia Sundqvist som satt i publiken. Han föll ner på knä.

– Vill du gifta dig med mig? undrade han.

Hon nickade ett ”ja” rörd till tårar.

– Det känns så jävla rätt, det gör det faktiskt, sa Samir Badran till Aftonbladet då.

Mars

Hollywoodfrun Elena Belles man Michael Theanne dog

Svenska Hollywoodfrun Elena Belles man Michael Theanne dog efter att ha kollapsat nära sitt hem i Los Angeles efter en hajk med sina hundar.

”Mitt hjärta blöder och jag kan inte förstå att det är sant”, skrev Elena Belle på Instagram.

Obduktionen kunde senare visa dödsorsaken:

– Han dog av en massiv hjärtattack orsakad av kranskärlssjukdom. Hans blodkärl var alltså blockerade, och han dog inom några sekunder, sa Elena Belle.

Elena Belle och Michael Theanne

Max von Sydow dog

Den hyllade skådespelaren Max von Sydow dog i sitt hem i Provence i Frankrike. Han blev 90 år.

– Han var den mest varmhjärtade, fina, underbara, alla superlativer som man kan rada upp, de kan man applicera på Max von Sydow, sa Christina Schollin som spelade mot honom i filmen ”Bröllopsdagen”.

Mellofinalen hade publik i arenan trots corona

SVT och Live Nation valde efter krismöte att hålla sig till sin plan att sända finalen i Melodifestivalen, samt de båda genrepen inför finalen, med publik i Friends arena. Strax innan hade det danska tv-bolaget DR beslutat att sända deras uttagning till ESC utan publik efter restriktioner i Danmark.

Bara dagar efter Mellofinalen kom de första restriktionerna i Sverige, som bland annat kraftigt inskränkte möjligheten att ta in publik.

The Mamas stod som slutgiltiga vinnare, men fick inte tävla i Eurovision, eftersom tävlingen ställdes in i år på grund av pandemin.

SVT har beslutat att Melodifestivalen 2021 hålls helt utan publik, och att alla deltävlingar ska hållas i Stockholm.

”Tiger king” fick premiär

Den omåttligt populära dokumentärserien på Netflix fick premiär och blev en stor snackis, med personer som Joe Exotic och Carole Baskin i fokus.

April

Adam Alsing gick bort i corona i april

Adam Alsing dog i corona

Adam Alsing dog i corona den 15 april. Den folkäre radio- och tv-profilens bortgång chockade det svenska folket och han sörjdes av familj, vänner och kollegor. Han blev 51 år gammal.

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen”, sa hans familj i ett uttalande till TT.

Rickard Olsson lämnade ”Bingolotto”

Rickard Olsson lämnade ”Bingolotto” för gott, och Lotta Engberg och Stefan Odelberg tog senare över som programledare.

”Mitt avtal går ut efter den här säsongen och jag hade redan bestämt mig för att inte förlänga, utan gå vidare i mitt liv och i min karriär”, sa Rickard Olsson i ett pressmeddelande.

Maj

”Scrubs”-stjärnan dog 56 år gammal

Skådespelaren Sam Lloyd känd från ”Scrubs” dog 56 år gammal. Året innan upptäcktes en hjärntumör som inte gick att operera bort.

”Vila i frid, en av de roligaste skådespelarna jag någonsin haft glädjen att jobba med”, skrev ”Scrubs”-kollegan Zach Braff på Twitter.

Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström

Tv-paret Zackari bröt mot lagen

Efter att paret Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström spelat in SVT-serien ”Hjälp, vi har köpt en bondgård” bosatte de sig på den gården utanför Nynäshamn. Men efter att de bott där i ett år stod de fortfarande skrivna på adressen i Skarpnäck, Stockholm. Något som bryter mot folkbokföringslagen.

– Jag hade ingen aning om det. Vi har barnomsorgen kvar i Skarpnäck där vi har vårt radhus, och det är den enda anledningen till varför vi fortfarande är skrivna där. Men nu när vi har fått veta det här ska vi så klart ta tag i det, sa Kalle Zackari Wahlström då till Aftonbladet.

Nicole Falciani och Eric Saade gjorde slut

Influencern och artisten var ett par i fem år och skulle ha gift sig i Toscana, ett bröllop de sköt upp på grund av pandemin. Men i maj bröt de sin förlovning och gick skilda vägar.

Eric Saade sa senare att han lämnade förhållandet för att han inte mådde bra i relationen, Nicole Falciani berättade att artisten gjorde slut ”från ingenstans”.

Båda två har nya förhållanden i dag. Falciani är tillsammans med Adem Berisha, 29, som jobbar i krogbranschen, och Eric Saade har gått vidare med influencern Hanna Schönberg, 22.

Paolo Roberto greps för sexköp

Tv-profilen Paolo Roberto greps för sexköp när polisen gjorde razzia mot misstänkta sexköpare på en adress i Stockholm. Bara timmar senare valde Paolo Roberto att tala ut i en intervju med Jenny Strömstedt i TV4 Play.

– Jag har köpt sex, sa han i intervjun.

Det dröjde inte länge förrän han sparkades från TV4. Hans produkter reades ut och Ica stoppade alla inköp av hans varumärke.

Efter några dagar uttalade sig den dåvarande flickvännen Elin Härkönen för första gången om händelsen. ”Det oacceptabla har hänt”, skrev hon då på Instagram.

Måns Möller om viktnedgången efter starka reaktionerna

Komikern Måns Möller var med i träningsprogrammet ”16 weeks of hell”. En selfie på Instagram fick följare att reagera på hans avmagrade ansikte.

”För mig är det viktiga vad man kan prestera med sin kropp, inte utseendet”, skrev Möller i ett sms till Aftonbladet som svar på kommentarerna.

Michael Björklund vann ”Robinson”

Efter en dramatisk final kammade kocken Michael Björklund från Åland hem titeln som ”Robinson”-vinnare och en halv miljon kronor.

– Först ska jag hitta på något för familjen. Sedan tänker jag skänka resten av pengarna till Matbanken på Åland, ett ställe som ser till att de som har det sämre ställt kan få en riktig matkasse, sa han till Aftonbladet.

John Lundvik vann ”Let-s dance” 2020 tillsammans med danspartnern Linn Hegdal

John Lundvik vinner ett ”Let’s dance” kantat av corona-kaos

Siw Malmqvist stoppades från att medverka eftersom hon utgör en riskgrupp, Anders Jansson tvingades hoppa av tidigt i programmet efter att ha blivit sjuk i senare konstaterad corona och Mikael ”Soldoktorn” Sandström hoppade av för att återgå till sitt vanliga jobb som intensivvårdsläkare och jobba med coronapatienter. Dessutom berättade David Hellenius och Tilde de Paula Eby under finalen att de jobbar av som programledare.

Den publikfria ”Let’s dance” 2020 var minst sagt händelserik.

Slutligen stod John Lundvik som vinnare tillsammans med dansaren Linn Hegdal.

Magdalena Graaf om läckta sexvideon

Magdalena Graafs molntjänst och Instagramkonto blev hackat. En privat sexvideo låg senare ute för allmän beskådan i tio minuter. Efteråt skrev hon på Snapchat: ”Sorry för att ni satte kvällskaffet i fel strupe”.

– Ja, det var ett jäkla missöde. Trist. Jag mår bra. Har bytt alla mina lösen. Solen skiner och ingen har dött, skrev hon då i ett sms till Aftonbladet.

Samma månad separerade hon från fästmannen Filip Larsson.

”Vi föll på mållinjen. Det blev inget bröllop. Men det blir en evig vänskap”, skrev hon då på sin blogg.

Florian Schneider dog

Han var med och grundade den legendariska gruppen Kraftwerk. Florian Schneider blev 73 år gammal.

Juni

Jenny Strömstedt kollapsade i direktsändning

Mitt under en direktsänd intervju i programmet ”Mordet på Olof Palme” föll programledaren Jenny Strömstedt plötsligt ihop på golvet. TV4 klippte till reklam, och efter reklamen hade hennes kollega Anders Kraft tagit över sändningen och meddelade att hon under omständigheterna mådde bra.

Jenny Strömstedt skrev sedan själv på Instagram på kvällen: ”Jag har ingen aning om varför jag svimmade av men blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energi osv, har jag lärt mig.”

Dessutom hamnade SVT-programledaren Carolina Neurath i blåsväder efter att ha skrivit på Instagram direkt efter Jennys kollaps: ”Text jag kommer radera snabbt: vissa svimmar inte i sändning. Eller efter”. Hon bad senare om ursäkt.

Tommy Körbergs ilska mot artisternas stipendier

Aftonbladet avslöjade att kända artister, bland andra Jill Johnson och Benjamin Ingrosso, med mångmiljonbelopp i sina bolag ansökte och beviljades stipendier av Konstnärsnämnden på grund av coronakrisen.

Det fick Tommy Körberg att rasa mot artisternas agerande.

Om Jill Johnson, som hade tillgångar 2018 på över tio miljoner i sitt bolag och som beviljades ett stipendium på 50 000 kronor, sa Tommy Körberg:

– Det är väl hon som kallar sig för ödmjuk, hennes främsta egenskap är ödmjukhet. Det har hon sagt i någon intervju. Då säger jag bara, hur fantastisk tycker hon att hon är? Lämna tillbaka dina pengar! Eller skicka dem vidare till någon som behöver dem.

Därefter fick Jill Johnson motta mängder av negativa kommentarer på sociala medier.

”Jag är väldigt överrumplad och oerhört ledsen över personangreppet gällande min moral”, skrev hon bland annat i ett sms till Aftonbladet.

Alexander Bard fick sparken från ”Talang” efter en Twitterattack mot Black lives matter-rörelsen

Bard fick sparken efter grova Twitterinlägget

Alexander Bard fick sparken från TV4 där han satt i ”Talang”-juryn efter sin Twitterattack mot Black lives matter-rörelsen. I inlägget uttryckte han starka åsikter om svarta personer. Det blev en kritikstorm i sociala medier och en namnsinsamling startades för att få honom sparkad.

När influencern och ”Talang”-kollegan Bianca Ingrosso sett inlägget krävde hon hans avgång direkt. ”Jag älskar Talang men nej jag kommer ej sitta i juryn i fall han är med och detta vet TV4 om”, skrev hon på Instagram.

– Det känns skönt att ha en fri rygg och inte ha något ansvar mot TV4, sa Alexander Bard till Aftonbladet efter att han sparkats.

Nasa-artisten Patrik Henzel dog

Nasa-artisten Patrik Henzel dog, 54 år gammal, av komplikationer efter en operation.

– Det känns som att jag är med i en surrealistiskt grym föreställning, sa hans bror, skådespelaren Dominik Henzel, till Aftonbladet.

Samir Badrans oväntade karriärbyte

Tv-profilen och artisten skrev på Instagram att han satsar på en ny karriär.

”Första dagen på mäklarutbildningen. Dax att gå vidare i karriären och göra något som jag älskat hela mitt liv. Fastigheter och lägenheter. Har varit sjukt nervös inför att börja plugga men nu kör vi!”

Juli

Skådespelerskan Kelly Preston gick bort i juli i år

Kelly Preston dog i cancer

Skådespelaren och modellen Kelly Preston dog i bröstcancer efter en två års lång kamp. Hon blev 57 år gammal.

”Kellys kärlek och liv kommer alltid att finnas kvar”, skrev hennes man John Travolta på Instagram.

Elvis barnbarn Benjamin Keough hittades död

Benjamin Keough, barnbarn till Elvis Presley, hittades död i mitten av juli. Han blev 27 år gammal. Han var son till Elvis dotter Lisa Marie Presley och musikern Danny Keough.

Ernst Kirchsteiger

Arg elektriker anmäler TV4-succén

I ”Sommar med Ernst” i TV4 tillverkade Ernst Kirchsteiger en lampa som fick en elektriker att gå i taket. Han menade att programledaren pysslade med fulel. ”Finns det ingen som kan stoppa denna man?”, skrev han i sin anmälan till Elsäkerhetsverket.

Ministern kritiserade influencerfesten i Båstad

Bianca Ingrossos Youtube-video från en uppmärksammad festhelg med flera influencers i Båstad under pandemin fick följarna att rasa.

Migrations- och justitieminister Morgan Johansson (S) valde också att under en pressfika kritisera de influencers som deltog.

– Det är uppenbart att man betett sig på ett sådant sätt som inte är lämpligt. Det är djupt olämpligt om människor hamnar väldigt nära varandra, sa han och fortsatte:

– Det handlar också om vilka signaler man skickar till omvärlden.

Bianca Ingrosso kontrade med att hon följde nattklubbens regler.

“Glee”-stjärnan Naya Rivera hittad död – blev 33 år

Skådespelaren Naya Rivera hittades död efter ett intensivt sökande då hon saknades efter en båttur med sin son på sjön Lake Piru i Kalifornien. Hennes son Josey Hollis, 4, hittades oskadd kvar på båten.

– Hon hoppade i vattnet men kom inte upp igen, ska han ha sagt om sin mamma, enligt TMZ.

Naya Rivera blev 33 år gammal

Nick Cordero dog i corona

Broadwaystjärnan blev 41 år gammal. Han dog i sviterna av coronaviruset.

”Jag kan inte tro att det är sant”, skrev hans fru på Instagram.

Isabella Löwengrip hittade kärleken igen

Influencern Isabella Löwengrip, 29, berättade på sin blogg att hennes nya kärlek är undervattensfotografen Paul Sundvik, 52.

– Det var en blind date. Jag skulle bli upphämtad på kungliga motorbåtsklubben. Och sedan hämtade han mig och det var kärlek vid första ögonkastet, sa hon till Aftonbladet.

Kanye West ville bli president

Hiphopstjärnan meddelade att han officiellt ställer upp i det amerikanska slutvalet. Det gick inte särskilt bra. Efter valet i november sa stjärnan att han skulle satsa på 2024 istället.

Kanye West ville bli president

Augusti

Skådespelaren Göran Forsmark dog

Den svenske skådespelaren gjorde fler än 100 tv- och filmroller i karriären, och var känd från ”Jägarna” och ”Skärgårdsdoktorn”.

Göran Forsmark blev 65 år gammal.

Danny Saucedo stoppad av polisen

Artisten Danny Saucedo stoppades inte bara en gång, utan två gånger av polisen från att hålla i och spela på en kräftskiva. Första gången var på Pite havsbad och helgen efter satte polisen stopp för tillställningen som skulle ägt rum på Hotell Borgholm på Öland med hänvisning till coronarestriktionerna.

– Hade jag gjort en ”vanlig inbjudan”, vad nu det är, hade det inte varit några problem, sa han då till tidningen Barometern.

Darin Zanyar kom ut som homosexuell i samband med Prideveckan 2020

Darin kom ut

Artisten Darin Zanyar kom ut som homosexuell efter årets Pridevecka.

”Jag är stolt över att vara gay”, skrev han i ett Instagraminlägg.

Han skrev också att alla i världen ska kunna vara stolta över vem de är, att han vet hur svårt det kan vara att komma ut och att det har tagit honom ett tag.

Linda Bengtzing: Jag har druckit varje dag sen i mars

Mellostjärnan Linda Bengtzing drabbades hårt ekonomiskt, precis som många andra i hennes bransch, när pandemin slog till. I podcasten ”Fundamentalt” berättade hon om sina nya alkoholvanor sedan hon blev av med sina jobb.

– Om man känner mig så vet man att jag inte brukar dricka. Men nu har jag hällt upp ett glas vin varje dag, sa hon i augusti till Aftonbladet.

Anna Kinberg Batra förskräckt när maken förgiftades av SVT-reporter

Politikern var med i Indien under inspelningen av ”Världens sämsta indier” för SVT. Hon blev helt förfärad när hennes man, komikern David Batra, en dag kom hem starkt förgiftad. Han svimmade och kräktes efter att SVT-korrespondenten Malin Mendel bjudit honom på en viss typ av tobaksblandning.

– Jag fick ett meddelande från Anna: ”Vad har ni gjort med honom?”, berättade Malin Mendel för Aftonbladet.

Chadwick Boseman gick bort i cancer i augusti

Chadwick Boseman dog

”Black Panther”-stjärnan blev 43 år gammal och hans död chockerade Hollywood.

Skådespelaren dog efter flera års kamp mot cancer, en kamp som han höll hemlig för offentligheten.

September

Claes Malmberg kritiserade El-Refai och Schyffert

Nour El-Refai ifrågasatte, i sin podd som hon har med partnern Henrik Schyfftert, varför hon dömdes för sexuellt ofredande när hon blottade sig för en man under en tv-inspelning för 13 år sedan.

Då gav Claes Malmberg – som känner offret – svar på tal i sin egen podcast.

– Både Nour och Henrik är nån slags artistöverklass som har hur mycket megafoner och kan baktala folk hur mycket de vill, sa han i ”Mot bättre vetande”.

Molly Sandéns nya kärlek

Det hade ryktats om kärleken sedan i februari.

Först i september bekräftade Molly Sandén att hon och musikern David Larson är ett par.

– Jo, men det stämmer, sa hon i ”NRJ morgon”.

I september kom beskedet att långköraren ”Keeping up with the Kardashians” läggs ner. Sista avsnittet sänds 2021

Slutar med ”Keeping up with the Kardashians”

Kim Kardashian meddelade att hon och familjen lägger ner realitylångköraren ”Keeping up with the Kardashians”.

Efter 14 år, 20 säsonger och hundratals avsnitt kommer seriens sista säsong att sändas 2021.

Anita Lindblom dog

Schlagerstjärnan, känd för hitten ”Sånt är livet”, blev 82 år gammal.

Oktober

Affe Hagström valde att hoppa av ”Idol”

Bara timmar före den fjärde fredagsfinalen kom beskedet att Idoldeltagaren Affe Hagström valt att hoppa av tävlingen.

För Aftonbladet berättade han att han känt en del ”stress och ångest”.

– Det är inget förhastat beslut jag har tagit, det har varit en process jag har tänkt på under en längre tid, sa han då.

Malou om Greekazo-kritiken: ”Misstag att bjuda in Öfvergård”

Malou von Sivers sa i podden ”Tv-fabriken” i oktober att det var ett misstag att bjuda in Anders Öfvergård under den hårt kritiserade intervjun med rapparen Greekazo i december förra året.

– Jag var ju en gäst precis som Greekazo, det tycker jag att hon måste stå för och inte skjuta över ansvaret på någon annan, sa Anders Öfvergård då till Aftonbladet.

Anders Öfvergård sa också att inslaget var förinspelat, och inte direktsänt, som Malou von Sivers sa att det var i podden.

Skådespelaren Maud Hansson Fissoun dog

Skådespelaren Maud Hansson Fissoun dog.

Mest känd blev hon för rollen som pigan Lina i ”Emil i Lönneberga”-filmerna och från Ingmar Bergmans ”Det sjunde inseglet”.

Hon blev 82 år gammal.

Eddie Van Halen gick bort i oktober

Eddie Van Halen dog

Amerikanska rockstjärnan och gitarristen Edward ”Eddie” Van Halen dog, 65 år gammal, efter en tids kamp mot cancer.

Han var den bästa pappan jag någonsin hade kunnat önska mig. Varje ögonblick jag delade med honom av eller på scenen var en gåva. Mitt hjärta är krossat och jag tror aldrig att jag någonsin kommer att kunna återhämta mig. Jag älskar dig så mycket, pappa”, skrev sonen Wolfgang Van Halen på Twitter.

Claes Elfsbergs uppmaning efter dotterns död

Claes Elfsbergs dotter dog efter en kamp mot livmoderhalscancern 2018 som utvecklades av ett HPV-virus. I oktober uppmanade SVT-profilen unga att vaccinera sig mot viruset i samband med att hans dokumentärserie ”Sorgen och jag” skulle sändas.

– Jag pratar gärna om min dotter och jag brukar uppmana människor som har barn i den åldern, alltså 12, 13, 14 år, att verkligen acceptera det erbjudande som finns om vaccination mot det här viruset, så att de inte ska behöva drabbas av samma sjukdom, sa Claes Elfsberg när han var gäst hos ”Skavlan”.

Josephine Bornebusch tappade håret under ”Solsidan”-inspelningarna

Bornebusch tappade håret på grund av rollen i ”Solsidan”

Alla hårblekningar för rollen som Mickan i ”Solsidan” hade tagit ut sin rätt.

Josephine Bornebusch tappade till slut håret.

Det var när hon satt i sminket under en inspelning som hon hörde att det viskades över hennes huvud: ”Ska vi säga det till henne. Tror du hon vet?”

– Jag hade en kal fläck där bak efter alla år av blekningar. Nästa gång blir det peruk för Mickan, sa hon till Femina.

Margaux hemkörd av Ebba Buschs livvakter efter vilda festen

Influencern Margaux Dietz berättade om sitt vilda 30-årsfirande i sin podcast, som slutade med att hon blev hemskjutsad av vännen och KD-ledaren Ebba Busch livvakter.

Efter Aftonbladets publicering klipptes podavsnittet om, sedan såväl influencern som partiledaren fick massiv kritik.

”Det sitter i väggarna” pausades – men SVT kovände

SVT beslutade sig för att pausa programmet ”Det sitter i väggarna”, något som väckte starka reaktioner och tittarilska.

Men SVT kovände efter kritiken och berättade att de ”backar ödmjukt från tidigare planer att pausa programmet”.

– Jag är överrumplad. Jag är lycklig och glad över det stora stödet vi fått, sa programledaren Rickard Thunér till Aftonbladet.

Pojkbandsstjärnan drabbad av hjärntumör

Tom Parker, 32, från pojkbandet The Wanted, som nyligen blev pappa, berättade att han drabbats av en aggressiv form av hjärntumör – som inte går att operera.

– Jag är fortfarande i chock, det är så mycket att ta in, sa han till OK Magazine.

November

Markoolio kommenterade romansryktet med Ebba Busch

Det hade under en längre period skvallrats om att KD-ledaren Ebba Busch och artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo var ett par.

Markoolio kommenterade de ihärdiga ryktena i ett sms till Aftonbladet.

”Jag har ingen aning om hur det uppstod. Jag känner henne inte”, skrev han i ett meddelande följt av en skrattgråtande emoji.

Även Ebba Buschs pressekreterare dementerade ryktet.

Sean Connery blev 90 år gammal

Sean Connery dog 90 år gammal

”James Bond”-ikonen Sean Connery somnade in efter en tids sjukdom på Bahamas där han var bosatt.

– Han led av demens och det tärde på honom. Han fick sin sista önskan att få glida iväg utan krångel, berättade hans fru sedan 45 år tillbaka, Micheline Roquebrune, för Daily mail.

Drygt två veckor senare fördes skådespelarens aska till Skottland där han skulle strös, något som också var en av hans önskningar.

Aftonbladets granskning: Storbråket på TV4

Ett pågående storbråk på TV4 sedan i våras uppdagades när tidigare anställda vittnade om arbetsmiljöproblem på kanalen. Ord som ”härskarteknik” och ”favorisering” förekom upprepade gånger och ett missnöje och kritik riktades mot en av cheferna.

– Jag har varit jättetydlig med att det är på grund av hen som jag slutade. Hur hen behandlar kollegor, hur hen favoriserar vissa och pratar skit om andra. Hur hen detaljstyr. Det är en miljö som jag inte vill vara del av, berättade en tidigare anställd som sade upp sig efter bara två månader på TV4.

Drygt två veckor efter granskningen kom nya uppgifter om att TV4 valt att peta den kritiserade chefen från tjänsten och i stället omplacera hen.

– Det är otroligt att det skulle behöva gå ett mediedrev för att något skulle hända. Men det här är väldigt skönt. Tack för att ni tog oss på allvar, sa en TV4-anställd till Aftonbladet då.

”Soldoktorn” la upp huset till försäljning – var redo att bli sambo med Lotta Engberg

Fem månader in i förhållandet med Lotta Engberg lade Mikael ”Soldoktorn” Sandberg ut huset i Hallstahammar till försäljning. De var mer än redo att bli sambo.

– Jag tror inte på distansförhållanden, sa Mikael Sandström till Aftonbladet då.

Den folkkära skådespelaren Sven Wollter gick bort i sviterna av corona i november

Sven Wollter dog i sviterna av corona

Sven Wollter dog i sviterna av covid-19.

Den folkkära skådespelaren, som bodde i Luleå, insjuknade efter ett besök i Stockholm.

– Jag är 86 år gammal vet du, så jag har anledning att vara lite orolig, sa han till Aftonbladet bara några dagar före sin död.

”Han fick ett avslut utan smärta omgiven av alla sina nära”, skrev dottern Stina Wollter på Instagram.

Ulrika Jonssons kritik mot J-Lo:s nakenbild

Artisten Jennifer Lopez poserade helt näck med endast vigselringen på sig till omslaget för nya singeln ”In the morning”. Något som fick Ulrika Jonsson att skriva en kolumn i brittiska The sun där hon riktade skarp kritik mot popstjärnan.

”Att skapa orealistiska förväntningar gör så mycket skada och den här perfektionens slaveri som skapas måste få ett slut”, skrev hon bland annat i kolumnen.

Förlaget pudlade efter Margaux Dietz hårt kritiserade barnbok

Kritiken lät inte vänta på sig när influencern Margaux Dietz, 30, barnbok ”Arnold reser till Sydafrika” släpptes. Boken utspelar sig i Sydafrika, utan att visa en enda svart person.

Boken kritiserades i sociala medier för att vara tondöv och Sydsvenskans recensent Shora Esmailian sågade boken jäms med fotknölarna.

Margaux Dietz försvarade sig med att det bara är hennes närmsta familj som är med i boken.

Efter kritikstormen pudlade bokförlaget Bookmark.

”Processen med att ge ut denna bok borde ha gjorts med större omtanke om viktiga frågor som representation och vithetsnormer”, sa förlagschefen Claes Ericson till Göteborgs-Posten.

Monky Bars dagfest med realityprofiler ställdes in

När regeringen skulle införa stopp mot alkohol efter klockan 22 på krogar och pubar, för att stoppa smittspridningen, kontrade Monky Bar i Stockholm med att arrangera en dagfest med ”Paradise hotel”- och ”Ex on the beach”-profilerna Haidar Juma och Alex D’Rosso som dragplåster.

Efter massiv kritik hoppade realityprofilerna av eventet och Monky Bar ställde in festen.

Johnny Depp

Johnny Depp förlorade i rätten

Johnny Depp förlorade rättegången mot brittiska tidningen The Sun.

Hollywood-stjärnan stämde tidningen efter att ha kallats ”hustrumisshandlare” – men exfrun Amber Heard vittnade mot honom under rättegången.

Rättegången pågick i tre veckor under sommaren och först efter tre månaders överläggningar och genomgångar av bevisningen kunde domaren meddela sitt beslut. Läs mer här.

Han tvingades därefter lämna sin roll som Gellert Grindelwald i ”Fantastiska vidunder”-filmserien. Det stod senare klart att det blir danske Mads Mikkelsen som tar över rollen.

December

Maria Lundqvist ångrade sin medverkan i ”Anders knackar på”

Under hösten var Maria Lundqvist med i ”Anders knackar på”, ett avsnitt där Anders Öfvergård bröt ihop över badrumskaos och sa ”jag orkar inte mer”.

I podden ”Nemo möter en vän” sa Maria Lundqvist i december att hon ångrade sin medverkan i TV4-programmet. Det hade dock ingenting att göra med att programmet eller renoveringen blev dåligt gjord.

– Tvärtom – allt var fantastiskt och det var roligt att möta Anders. Men jag kände att när jag ser programmet och kommentarerna som följde sedan, att där gick jag innanför min integritet som jag har lovat mig och känt att jag har velat hålla.

Nadja Holm blev årets vinnare av ”Idol”

Nadja Holm vann ”Idol” och Nikki Amini hoppade av

Nadja Holm, 23, vann ”Idol”. Tvåa blev Paulina Pancenkov, 21.

Direkt efter finalen berättade jurymedlemmen Nikki Amini för Aftonbladet att hon hoppar av programmet.

– Jag känner mig oerhört smickrad över att ha fått det fortsatta förtroendet att sitta kvar i ”Idol”-juryn 2021 men jag har valt att tacka nej, sa hon.

Elliot Page kom ut som transperson

Kanadensiska skådespelaren Elliot Page, 33, tidigare känd som Ellen Page, berättade på sina sociala medier att han är trans.

”Äntligen älskar jag den jag är”, skrev han på Instagram.

Edward Bloms ilska mot Systembolaget

Att Systembolaget stoppade möjligheten att beställa ordervaror med hemleverans eller för uthämtning till ombud ungefär två veckor före jul föll inte väl hos matprofilen Edward Blom, 50, som skrev flera arga inlägg på Twitter.

”Systembolaget fjärmar sig allt mer från det avtal som träffades med EU vid Sveriges inträde och kämpar för att återfå sin forna makt som rådde under ’DDR-Sverige’, för att låna Filip och Fredriks parodiska begrepp”, skrev han i ett mejl till Aftonbladet.

Jon Henrik Fjällgren och Maret Nystad gjorde slut

Artisten berättade på Instagram att han och sambon separerade redan innan deras dotter föddes i slutet av oktober.

”Varit tufft emellan oss under en längre tid men vi har försökt att få ihop det hela utan att lyckas”, skrev han.

Julshowen ”Tomten & bocken” med Per Andersson och Måns Zelmerlöw stötte på teknikstrul

Serverkaos för Zelmerlöw och Anderssons show

Måns Zelmerlöw och Per Anderssons julshow ”Tomten & bocken” på Hamburger Börs stötte på rejält med teknikstrul.

Showtics sajt, som skulle sända showen digitalt, kraschade. Vid 21:30 kom beskedet att förställningen ställts in, och produktionen skrev senare i ett pressmeddelande att de misstänkte sabotage.

Roxette-trummisen Pelle Alsing dog

Roxettes trummis Pelle Alsing dog, 60 år gammal.

”Han hade störst leende, var den som stöttade mest när du tvivlade. Han kommer saknas mer än ord kan beskriva. Jag skickar all min kärlek till hans fru, familj och vänner”, skrev Per Gessle i ett inlägg på sociala medier.

Tavelbråket mellan GW och Bingo

Tv-profilen och kriminalprofessorn Leif GW Persson, 75, krävde att en tavla föreställande hans ansikte på en tusenlapp som fotografen Bingo Rimér, 45, har skapat, och alla eventuella kopior, skulle förstöras – ett krav som Bingo Rimér bestred.

Till Aftonbladet sa Leif GW Persson om Bingo Rimér:

– Han har försörjt sig på att förvandla halva mänskligheten, det vill säga kvinnor, till någon slags konsumtionsvaror. Att jag skulle kopplas ihop med honom är fullkomligt otänkbart för mig.

Tommy ”Tiny” Lister

”Friday”-skådespelaren Tommy ”Tiny” Lister dog

Tommy ”Tiny” Lister blev 62 år gammal. Han insjuknade i covid-19 tidigare i år och hittades död i sitt hem.

”Dags att lämna över den här kavajen” sa Loa Falkman till Aftonbladet när det blev känt att han hoppat av Ica-reklamen.

Loa Falkman hoppade av Ica-reklamen

Efter nästan sex år i rollen som ”Ica-Stig” i de uppmärksammade reklamfilmerna för matvarukedjan bestämde sig Loa Falkman för att hoppa av.

– Jag har hållit på med det här i sex år och jag känner kanske att det är dags att lämna över den här kavajen. Ut med det gamla, in med det nya skulle man kanske kunna säga, sa han då till Aftonbladet.

– Det känns oerhört vemodigt för det har bara varit så fantastiskt kul.

Roland Cedermark dog natten till julafton

Dragspelslegendaren Roland Cedermark somnade in lugnt och stilla under natten mot julafton, enligt familjen.

– Hans glädje till musiken är det jag kommer minnas bäst, sa goda vännen Jan ”Bumba” Lindqvist till Aftonbladet.

Den folkkära artisten och musikanten blev 82 år gammal.

Trubaduren Gösta Linderholm dog

Artisten Gösta Linderholm bakom hiten ”Rulla in en boll och låt den rulla” dog 79 år gammal till följd av en stroke.

– Han var en otroligt positiv och levnadsglad människa med ett väldigt, väldigt stort hjärta, sa Hans ”Kvinnaböske” Andersson till Aftonbladet.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

ÅRSRESUMÉ 2020 | Tramsfrans
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Nöje

LÄS VIDARE

Kändisarna om barn i sociala medier: ”Låt ungarna vara ifred”

ÄMNEN I ARTIKELN

Nöje

Samir Badran

John Lundvik

Eddie Van Halen

Thorsten Flinck

Magdalena Graaf

Markoolio