Per Andersson: ”Har börjat förklä mig när jag går ut till bilen”

Skådespelaren sätter plus på hälsan, kärleken, karriären – och den misskötta trädgården

Per Andersson sätter plus på livet.
Per Andersson sätter plus på livet.

Karriären har äntligen kommit igång igen – men värre är det för hans havererade gräsmatta.

Här är Per Anderssons, 44, plusbetyg på livet just nu.

Hälsan Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

– Jag har hälsan i behåll och så... Men jag tänker att det finns lite kvar att jobba på. Man har ju på något sätt gått in i sin Netflix-kropp under den här tiden. Jag har ingen beach-kropp den här sommaren, så en tvåa får Netflix-kroppen.

Karriären Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Nu känns det bra att det kommer igång, så jag ger en femma till det. Nu ska jag spela ”Diggiloo” i sommar och sedan ska jag spela in en långfilm. Till hösten drar min enmansshow igång som jag har väntat i 1,5 år på att få spela. Så känslan att få starta igång igen är verkligen en femplussare. Jag känner mig lite som en greyhound, du vet när de står där i båset och dreglar och flåsar innan och det öppnas och sedan springer de som galningar.

Ekonomin Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

– Den har ju dalat men den är på gång nu, hur betygsätter man det? Det är väl medel nu... en trea kan det få. Hade du frågat för två månader sedan, innan de här projekten blivit av, hade det varit nere på en etta.

Det sociala livet Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

– Det är något med att det öppnar upp och man får träffa folk igen. Det är bra vibb!

Kärlekslivet Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

– Jag har varit ihop med min fru i 23 år, en fyra tycker jag att man kan ge oss för det? 23 år är väl en fyra? Hade det varit 25 år hade det varit en femma. Vi nosar där. Men en fyra för 23 år, det ska vi banne mig ha.

Framtidsplanerna Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Framtiden känns absolut som en femma. Nu vänder det, vi är på gång, vi vaccinerar oss, det öppnar upp, nu ska vi balla ur, nu kör vi bara.

 

Per Andersson noterar själv att han låter väldigt positiv i sina betygsättningar.

Ja, finns det egentligen något i livet som är ett minus eller en etta just nu?

– Jag har en tydlig, kan vi lägga till det?

Skådespelaren lägger då till:

Trädgårdslivet (och dubbla minusbetyg på gräsmattan)

– Vår gräsmatta håller på att haverera, det har havererat. När de här andra projekten har blivit av finns det ingen som har hunnit ta tag i det där, och robotgräsklipparen gick sönder. Det växer så det knakar, det är en liten djungel där ute nu. Jag märker hur grannarna har börjat gå förbi som om det är en liten attraktion, att de går förbi vårt hus två-tre gånger bara för att kunna ställa sig och skratta. Till och med jag som aldrig skäms har börjat förklä mig när jag går ut till bilen. Det är ett skav. Jag drömmer om den där jävla gräsmattan om nätterna. Den är som Saurons öga som tittar på mig.

Läs fler kändisars plus på livet här

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE