”Game of thrones”-stjärna död

Brittiska skådespelaren Roy Dotrice blev 94 år gammal

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Roy Dotrice blev 94 år gammal.

Roy Dotrice har dött.

”Amadeus”-skådespelaren dog omgiven av sin familj, rapporterar Independent.

Han blev 94 år gammal.

Den prisbelönta brittiska skådespelaren Roy Dotrice har dött, uppger Independent.

Dotrice, känd bland annat för sin roll som Leopold Mozart i den Oscars-belönade filmen ”Amadeus”, dog omgiven av sin familj, inklusive sina tre döttrar, barnbarn och barnbarnsbarn under måndagen, meddelar hans familj i ett uttalande.

Roy Dotrice har medverkat i över 50 filmer och tv-serier och belönats med en Tony för sin roll i Broadway-föreställningen ”En måne för de olycksfödda”. Han har haft roller i ”Mord och inga visor”, ”Skönheten och odjuret” och ”Lagens änglar”.

Han har också haft roller i en mängd science fiction-serier som ”Space:1999” och ”Angel”, spinoffen på ”Buffy vampyrdödaren”.

Roy Dotrice skulle också ha spelat stormäster Pycell i ”Game of thrones” men tvingades hoppa av av hälsoskäl.

Men ”Game of thrones”-fansen lär ändå känna igen Roy Dotrice av två skäl. Dels hans röst eftersom han har läst in de brittiska talböckerna av R.R Martins populära boksserie ”A song of ice and fire” som ligger till grund för tv-serien.

Men trots avhoppet från inspelningen av rollen som stormäster Pycell 2010 så hoppade han senare in i serien i en mindre roll två år senare. I två avsnitt spelade han eldmästern som skapar vildeld på order av Tyrion.

Här är stjärnorna som lämnat oss 2017 00:45
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM