Marcia Cross om cancern – kan ha smittats av maken

Fick samma HPV-virus

avAlex Hartelius

När Marcia Cross fick analcancer berättade läkarna att den förmodligen var kopplad till makens strupcancer.

Det berättar hon i morgonprogrammet ”CBS this morning”.

– All den kärlek som jag fick var överväldigande, säger hon.

För ett och ett halvt år sedan diagnosticerades skådespelaren Marcia Cross, 57, med analcancer efter en gynekologundersökning.

I en intervju med ”CBS this morning” säger Cross att läkarna berättade för henne att hon drabbats av samma HPV-virus, ett virus som kan smitta vid samlag, som ledde till makens strupcancer 2009 och att det kan ha varit kopplat till att hennes tumör började växa.

Efter att ha genomgått strål- och cellgiftsbehandling är i dag Marcia Cross fri från sin cancer, men har också kommit till insikt om vikten av att prata om sina upplevelser.

– Jag vet att det finns personer som skäms. Du har cancer! Varför ska du då också behöva skämmas? Som om du har gjort något fel eftersom den tog upp sig i ditt anus? Kom igen, du har redan tillräckligt mycket att tänka på, säger Marcia Cross.

1 av 2 | Foto: Bryan Smith / Zuma Press
Marcia Cross

Marcia Cross: ”Överväldigande”

Hon medger dock att det tog ett tag för henne innan hon vågade prata om cancern.

– Anus, anus, anus. Du behöver bara vänja dig vid det, säger hon och fortsätter:

– Jag brukade säga ”Om det här inte dödar mig så är cancern det bästa som hänt mig”, för all den kärlek som jag fick var överväldigande.

Marcia Cross är bland annat känd för rollen som Bree Van De Kamp i serien ”Desperate housewives”. Både hon och maken Tom Mahoney är i dag cancerfria. Tillsammans har de tvillingdöttrarna Savannah och Eden Mahoney.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer

CBS