Nöje

John Singletons familj höll dödsfallet hemligt i ett dygn

Berättade inte om regissörens bortgång förrän dagen efter

Av: 

Alice Göransson

NÖJE

John Singletons dödsintyg avslöjar nu en ny detalj.

Regissören dog av en stroke – en dag innan hans familj berättade att han gick bort, skriver TMZ.

Den Oscarsnominerade regissören John Singelton dog vid 51 års ålder. Enligt dödsintyget var dödsorsaken en stroke, inre blödning och högt blodtryck. Nu har TMZ avslöjat ytterligare en detalj genom dödsintyget: regissörens dödsdatum är dagen innan hans familj berättade att han gick bort.

Låg i koma

Efter att ha fått problem med sina ben la regissören in sig själv på ett sjukhus i Los Angeles, där han sedan drabbades av en stroke. Enligt intyget gick John Singelton bort den 28 april efter att ha legat i koma i flera dagar. Familjen tog beslutet om att stänga av de livsuppehållande åtgärderna.

”Det är med stor sorg som vi meddelar att vår älskade son, far och vän, John Daniel Singleton att de livsuppehållande åtgärderna kommer att stängas av. Det här var ett ångestladdat beslut, ett beslut som vår familj tog efter flera dagar och efter noggranna överväganden med läkarna”, uttalade sig familjen därefter enligt TMZ.

Gjorde succédebut

John Singleton gjorde debut som regissör för filmen ”Boyz n the Hood” och Oscarnominerades i kategorierna bästa regi och bästa manus. Vid tillfället var han endast 24 år gammal, vilket gjorde honom till den yngste personen som nominerats för bästa regi. Han blev även den första afroamerikanen som nominerats i kategorin.

ANNONS EXTERN LÄNK

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

NordicFeel

Publisert:

LÄS VIDARE

5 kändisar som har dött i bilolyckor