Anna Book om husköpet på landet: ”Vi har hittat hem”

Artisten har lämnat stan för lantlivet

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

NÖJE

Anna Book och familjen har lämnat lägenheten i stan för ett villaliv på landet.

Nu berättar hon om lyckan för Nöjesbladet.

– Vi känner alla att det är inte bara nyhetens behag och det är inte bara ett nytt hem utan vi har hittat hem.

Redan i januari 2018 berättade Anna Book för Nöjesbladet att hon och maken Roberto ville sälja lägenheten i Solna som de köpte för sexton år sedan. Nu har de både sålt femrummaren och köpt ett nytt hus en bit ute på landet.

– Vi hittade det här huset i Sigtuna av en slump. Det var inte färdigt och det fanns inga öppna ytor eller stora fönster, men vi blev förälskade på en gång. Det klickade och det var kärlek vid första ögonkastet trots att det var en byggarbetsplats, säger Anna som varit hemlig med var hon flyttat för sina många följare på Instagram och Facebook.

Anna: ”Sover som ett barn”

Anna förklarade att de ville komma ut på landet, inte ha nära till allt och få lugn och ro och allt detta har hon och familjen hittat i det helt nyrenoverade huset i Sigtuna.

– Jag sover som ett barn, det är helt sjukt. De senaste två åren har jag vaknat tre till sex gånger per natt, nu sover jag till jag vaknar vid halv fem på morgonen. Jag får också bättre struktur på mitt liv nu när jag inte har 30 sekunder till mataffären utan tvingas planera mina inköp. Vi flyttade in den första maj och efter två veckor kände vi att hela familjen mår mycket bättre. Vi känner alla att det är inte bara nyhetens behag och det är inte bara ett nytt hem utan vi har hittat hem.

Anna och Roberto har sedan många år en lägenhet på spanska solkusten och att det nya huset ligger i just Sigtuna är en stor fördel.

– Sigtuna är en stor och vacker kommun med fina smultronställen så det var helt rätt beslut. Dessutom är vi i Spanien ofta så det är toppen att vi bor så nära Arlanda, det är lika nära som vi bor flygplatsen i Malaga.

Haft Rapace som granne

Att en kändis av Anna Books kaliber flyttar till ett relativt glesbebyggt område skulle kunna innebära en del viskningar och skvaller, men Anna känner sig välkommen.

– De har tagit emot oss med öppna famnen. Jag har fått privata meddelanden från folk här, de är verkligen jättefina. Och så har vi  jättegulliga grannar. Det är ett helt annat liv här, folk hälsar och frågar om man behöver hjälp.

Folk kanske skulle kunna reagera att ”ska hon flytta hit nu?”.

– Exakt, men de har haft Ola Rapace som granne här i området så jag tror de överlever Anna Book också, säger hon och skrattar.

1 av 2 | Foto: Eero Hannukainen
Anna Book.

Vad är det absolut bästa med huset?

– Det är att man känner att det finns en själ, det är stort och rymligt, men litet och mysigt. Det är inte opersonligt. Det finns karaktär. Det var tidigare en enplansvilla på 80 kvadratmeter, nu är det ett tvåplanshus på 211 kvadratmeter efter en omfattande renovering. Det gamla garaget är till exempel vårt master bedroom.

Vad har du på gång annars?

– Jag ska spela in något litet tv-bus som jag inte får prata om. Och så jobbar jag med min musik, jag skulle verkligen vilja lägga ut mina låtar på sociala medier, men jag jobbar mot Mello så det går inte. Men kanske redan nästa år, de är ju skyldiga mig en plats, säger Anna och syftar på det faktum att hennes bidrag ”Himmel för två” diskvalificerades i Melodifestivalen 2016.

Det här visste du inte om Anna Book 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM

Anna Book

Musik