Känd tv-komiker hittad död på solkusten

avBenjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Den brittiske komikern Freddie Starr har hittats död i sitt hem på spanska solkusten.

Han blev 76 år.

Den brittiske komikern Freddie Starr medverkade i en lång rad tv-shower och var tillsammans med komiker som Benny Hill, Frank Carson och Jim Davidson en av de bäst betalda stjärnorna på tv under 70- och 80-talet.

På torsdagen hittades han död i sin lägenhet på spanska solkusten.

Han blev 76 år.

”Hans vårdare hittade honom död i hans stol vid halv fyra tiden”, säger en granne som vill vara anonym till The Mirror.

”Hans närmsta granne som är sjuksköterska konstaterade att han var död. Hon sa också att hon misstänkte att han fått en hjärtattack”, säger grannen till tidningen.

”Han har varit ganska sjuk ända sedan han flyttade in och har knappt varit utanför lägenheten på ett par år. Han satt bara inomhus hela dagarna och hade aldrig någon på besök. Det är så tragiskt.”, säger ytterligare en granne.

1 av 2 | Foto: AP
Freddie Starr med frun Sophie Lea Starr

Enligt uppgifter ska först polisen ha anlänt till stjärnans hem och därefter en ambulans som förde bort hans kropp.

Freddie Starr var en rubrikernas man och han medverkade till en av Storbritanniens mest uppmärksammade förstasidor genom alla tider när tabloiden The Sun, den 13 mars 1986, hade rubriken “Freddie Starr åt min hamster” efter att en kvinnlig bekant till Starr anklagat honom för att ha ätit hennes hamster.

Det hela ska ha skett efter ett framträdande på en klubb i Manchester då Starr ska ha begärt att få en macka, och hans kvinnliga bekant ska vägrat ge honom det. Starr ska då ha lagt hennes hamster mellan två brödbitar och ätit upp hamstern. En historia som han hela tiden har nekat till.

“Jag har aldrig ätit, eller ens tagit ett litet bett av en hamster, gnagare, marsvin, mus, näbbmus eller sork”, skrev Starr en enligt Mirror i sin självbiografi.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Komiker