Martin Timell tar blogg-timeout

Sponsorerna fick veta via media – framtida samarbeten oklart

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

TV4 har rensat bort ”Äntligen hemma” från tablån.

Men sponsorerna har inget fått veta.

– Jag har inte sett att man bestämt att inte sända programmet, säger Tomas Fritzon, vd för sponsorn bygghandeln Bolist, där Marin Timell nu tar blogg-time out.

1 av 2 | Foto: Peter Wixtröm / AFTONBLADET / 85326
Martin Timell

Det var via Aftonbladet och andra medier som sponsorerna fick veta att TV4 rensar ”Äntligen hemma” från tv-tablån efter anklagelserna mot Martin Timell.

– Jag har bara tagit del av det via media och avvaktar ett besked direkt från produktionsbolaget Meter som vi haft en dialog med under de här dagarna, de kommer säkerligen höra av sig, säger Marcus Thomasfolk, presskontakt på Volkswagen.

Han får medhåll från den medverkande bygghandeln Bolist.

– Jag har inte sett att man bestämt att inte sända programmet. Men TV4 måste ju bestämma hur de ser på saken, säger vd Tomas Fritzon.

Framtida samarbete oklart

Han säger att framtiden för samarbetet med TV4-programmet är osäker.

– Om det uppstår saker som gör att programmet inte är tillräckligt intressant kommer vi inte vara med. Saker och ting får verka ut och inblandade personer får ta ställning till vad som hänt. Det kan inte vi i dag värdera. Om kundgruppen försvinner är vi inte intresserade.

Även Volkswagen avvaktar Meters och TV4:s utredningar.

– Vi har hela tiden sagt att vi avvaktar och ser vad produktionsbolaget kommer fram till. De har berättat att de försöker utreda detta och lovat att hålla oss uppdaterade, säger Marcus Thomasfolk, presskontakt på Volkswagen.

Anklagelserna gäller program där ni varit med som sponsorer, hur ser du på det?

– Det är väldigt svårt att påverka det som skett. Vi har haft bilar med i ett program som varit uppskattat, jag tror inte att så många känt till vad som skett. Nu får vi se vad man ser för lösningar framgent och det kommer påverka vårt ställningstagande kring om vi fortsätter samarbetet.

Tar blogg-time out

Bygghandeln har även ett vidare ”långsiktigt” samarbete med Martin Timell enskilt.

– Martin är ett folkkärt namn i hemmafixarsammanhang, därför har vi tyckte tat det varit roligt att samarbeta med honom. Vi har haft honom på olika event, det finns inga sådana planerade. Han är också anlitad av oss för att skriva en blogg på vår hemsida.

Timell har bloggat några gånger i veckan, det senaste inlägget skrevs 9 oktober. Efter de senaste dagarnas turbulens beslutade man att Timell ska ta blogg-time out.

– Vi sa: låt oss ta paus och se var allt landar. Vi har ett avtal med Martin Timell att han ska skriva en artikel då och då. Men eftersom det nu lagts en jakt, mest på Martin men också på mig, du är inte den första som ringer och frågar vilken ställning vi tar i frågan... Jag vet inte vilken ställning vi ska ta.

Hur långt pågår ert avtal med Timell?

– Det är en affärsuppgörelse mellan oss.

Han erkänner nu vissa av handlingarna och säger att han ska söka hjälp, är det något ni pratat med honom om?

– Nej, vi har inte pratat om det med Martin överhuvudtaget.

Publicerad:

LÄS VIDARE