Hånade Trump genom Streep-skämt

Kimmel kallade Meryl Streep överskattad

avLouise Åström

Donald Trump har kallat Meryl Streep överskattad.

Jimmy Kimmel passade på att upprepa presidentens ord för att istället framkalla en hyllning från hennes skådespelarkollegor under Oscarsgalan.

– Hon har medverkat i över 50 filmer och det här är hennes tjugonde Oscarsnominering, sa Jimmy Kimmel innan han kallade henne överskattad.

Meryl Streep har gjort det tydligt vad hon tycker om USA:s nya president Donald Trump och hans uttalanden kring en funktionshindrad reporter. Efter att hon sagt ifrån under sitt tal i Golden Globe Twittrade Trump och kallade henne för ”En av de mest överskattade skådespelarna i Hollywood”.

Det här passade Jimmy Kimmel på att skämta om under öppningsmonologen i årets Oscarsgala. Plötsligt zoomades Meryl Streep in i bild.

– Hon har medverkat i över 50 filmer och det här är hennes tjugonde Oscarsnominering, sa Jimmy Kimmel innan han kallade henne överskattad.

Därefter brast publiken ut i en enorm applåd. Streep log och gömde sig generat bakom sina skådespelarkollegor under den stora hyllningen.

”Sträck ut en hand”

Kimmel passade också på att påpeka att han inte anser att han är mannen som kan ena USA. Däremot uppmanade han människor att våga prata med varandra, med en tydlig passning till Trumps mest använda fras.

– Om alla miljoner människor som tittar just nu tar en minut för att sträcka ut en hand till någon ni kanske inte gillar, för att ha en positiv diskussion, som amerikaner, så kan vi göra ’America great again’.

ARTIKELN HANDLAR OM