Örjan Ramberg: Einár var otroligt begåvad

Uppdaterad 2021-10-26 | Publicerad 2021-10-24

Skådespelaren Örjan Ramberg är pappa till mördade rapparen Einárs halvbror.

Nu berättar han för Aftonbladet om chockbeskedet.

– Det är helt fruktansvärt och jag känner en jättestor sorg.

Det var i torsdags kväll som den prisbelönte rapartisten Einár, 19, sköts till döds med flera skott utanför en portuppgång i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. 

Flera källor till Aftonbladet har beskrivit det som en ren avrättning, och att den misstänkte gärningsmannen stått på cirka en och en halv meters avstånd och med utsträckt arm siktat på Einár och skjutit. 

Einár, eller Nils Grönberg som han egentligen heter, föddes i september 2002 och var son till skådespelaren Lena Nilsson och krögaren Erik Grönberg. 

Dessförinnan hade Lena Nilsson en relation med skådespelaren Örjan Ramberg och under deras tid tillsammans fick de sonen George Ramberg, som alltså är halvbror till Einár.

Örjan Ramberg. Arkivbild.

”Jättestor sorg”

När Aftonbladet når Örjan Ramberg under söndagen är han bestört över det som har hänt.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är helt fruktansvärt och jag känner en jättestor sorg. Det går knappt att säga någonting… Man kan inte få det ogjort och man kan inte göra något för att det ska bli bättre, eller för att han ska komma tillbaka och allt ska bli som det varit. 

Han har vid flera tillfällen försökt få kontakt med såväl sin förra sambo som sin son.

Örjan Ramberg berättar att han träffade Einár många gånger. 

– Om! Ja, för fan! Jag träffade honom jättemycket. Han gjorde en roll på Dramaten när han var en liten pojke. Då spelade jag hans far. Jag har haft mycket med honom att göra. Han var otroligt begåvad. 

Rapparen Einár blev 19 år gammal.

ANNONS